Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: VAGY(!)ON(SÁG)

 

Még mindig ott tartunk, hogy a pénz az érték. Vannak, akik - ha ehető lenne - a szendvicsükbe is azt tennék, salátalevél gyanánt. A pénz "csak" energia, papírszeletekbe csomagolva. Nem vagyon. Nem érték. Az az érték, ami Örök. A tárgyak, mivel anyagból vannak, nem tartanak örökké. Az igazi vagyon a Szeretet, mert mindig volt és lesz. Azaz VAN. A VANSÁG a legértékállóbb VAGYON.

 

 

Vagyon a Szeretet, s minden, mi erre épül. Minden, ami belőle születik. Vagyon az Összetartozás. Vagyon a Család. (A Globális Család is.) Vagyon a Létezés, az Élet. Vagyon a Tiszta levegő. Vagyon a Szó. Vagyon a Szív - mindenkinek van. Vagyon a kapcsolat, hogy ismerhetjük Egymást. Vagyon a Tudás, hogy mindenen alakíthatunk - van rá esély. Vagyon az érzés, ami egymás felé húz. Vagyon 'a Szem, a fül', látás-hallás képessége. Vagyon vagy Te is, mert vagy.

 

 

Láttam egy cikket, melynek címe: "xy szétosztotta vagyonát". Szétosztotta magát? A Szeretetét? Odament sok-sok Emberhez, és átölelte őket? Netán enni adott nekik? Megkérdezte Tőlük, hogyan érzik magukat, miben tudna segíteni? Tett fedélt a fejük fölé? Mit jelent az, hogy valaki szétosztja a vagyonát? Biztosan nem azt, amire én gondolok. Kár. Pedig JÓ lenne. Ha így volna......... 

 

 

 

Isten szétosztotta vagyonát. Szétosztotta Szeretetét. Nekünk adta. Az egyetlen dolgot, ami állandó. Ami örök. Alap. Amire Jó építkezni. Ami mindent megvált, felülír; pozitív irányba visz. A SZERETET olyan, mint a termőföld. Tápanyag. Belőle minden kinő. Minden, mi EGÉSZ. Ami egészséges. 

 

 

 

Ezt a termőföldet, alapot mi is megteremthetjük. Mi is vethetünk bele MAGOT. A MAG mi vagyunk. Mert mi hordozzuk a SZERETET csíráját. Bennünk van. Tőlünk függ, hogy elültetjük-e, gondozzuk, ápoljuk......Érdemes. Még akkor is, ha nehéz. Vagy, ha sok idő kell ahhoz, hogy kinőjön a SZERETETFÁNK. Még nem látjuk. De egyszer ott lesz. Ott lesz a gyümölcs. Amiért annyit "harcoltunk". Dolgoztunk. Én már megkaptam Életem legnagyobb vagyonát.           

 

 

 

méda rb. heart

 

meda-vansag-csoda.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.