Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: ÚJJÁSZÜLETÉSNAP

 

 

Tegnap, május 9-én, a Béke napján ünnepeltem 35. születésnapomat!

Ebben a leszületésemben. 

 

Szándékosan nem írtam "ebben Életemben"-t, hiszen az Élet örök, amiből nincs egy, vagy több, csak folytonosság van, örök állandóság. Születések és halálok vannak (több ezer), ami azt jelenti, hogy olyan ez, mint a színház. A születés, mikor fellépünk a színpadra, a halál, mikor lelépünk színpadról. Közte pedig csodás történeteket játszunk különböző szerepekben, helyszíneken, tanulnivalóval. A halál ál dolog. Csupán átmenet. Lemegyünk a színfalak mögé és átöltözünk. Aztán újrakezdjük. Folytatjuk tovább az Életünket, a színdarabot. 

 

 

 

magnolia-meda-kisebb.jpg

 

 

 

Sok leszületés van.  Így sok születésnapja van egy Embernek. Nekem most május 9-e az. De ki tudja, hány volt még anno? Réges-régen.......:) Az újraszületés nem egyenlő az újjászületéssel. Attól, hogy "kibújunk Édesanyánk hasából", nem jelenti azt, hogy meg is születtünk! A megszületéshez, újjászületéshez ennél sokkal több kell! 

 

Ilyenkor "csak" újraszülettünk. Újra "le" a Földre, anyagba, testbe. Ezekre az újraszületésekre azért van szükség, hogy szó szerint: ÚJRA tanuljunk itt, azaz folytassuk Életfeladatunkat. 

 

 

 

 

viragvarjo.jpg

 

 

 

Az újjászületés sokkal magasztosabb. Nagy utat kell bejárnunk, hogy elérjük. Az újjászületés (reneszánsz) kiváltság. Ki kell érdemelni. Ha az Ember újjászületik, megvilágosodik. Másként szemléli a Világot. Nem úgy, mint eddig. Mindenen TÚLLÁT. Az igazat látja. Szűrő nélkül.

 

 

Újjászületésünkkor saját magunkat, az Önvalónkat hozzuk Világra. Az igazi ÉN-t! Ami minden sallangtól mentes. Isten segítségével. Ez az Önvaló már az Isteni részünk, egészünk. Ez az, amit érdemes a Világ számára átadni, hiszen ez a MAG, ÖNMAG tartalmazza mindazt a jót, szolgálatot, a tiszta Én-t, amiért újra és újra (le)születtünk. Az újjászületés csodás dolog.  Mindenkinek kívánom, hogy  ÉLJE át! Szülessen újjá! :) Ahogyan pillangó lesz a bábból! Úgy érdemes!   heart 

 

 

 

 

pillangos.jpg

 

 

 

A születésnapokat megünnepli az Ember. Megosztja örömét másokkal. Az újjászületésnek (viszont) szerintem nincs konkrét dátuma. Mert: "Maga az ÚT az újjászületés, maga a folyamat a megvilágosodás." 

 

 

S ez nem csupán egy pillanat.  Bár, ahogyan minden benne van egy pillanatban: az egész örök létezés (múlt, jelen, jövő), azaz időnélküliség, úgy az egész létezés is lehet: megvilágosodás. Katarzis és aha-élmény (szatori) nagyon sok lehet az Életünkben, s ezek is elősegítik azt a bizonyos UTAT.....Ön-magunk felé. 

 

 

Csodás dolog az újjászületés lehetősége!

 

Isteni adomány! 

 

 

médaheart

damailogo.jpg

 

 

 

 

 

35-szulinapi-tortam.jpg

 

 

 

35. születésnapi tortám! 

 

 

Vajon hányadik (le)születésemből? wink

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.