Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: ÚJ VILÁGCSÚCS

 

 

Szerintem túl sok időt, energiát, pénzt fordítanak az Emberek: EGYMÁS legyőzésére. Versengésre, versenyeztetésre. Miért kell egymást legyőzni? Miért okoz nekem örömöt, ha "jobb" vagyok a másiknál? Jobb vagyok? Gyorsabb? Ügyesebb? Szebb? Meddig? Egy évig? Vagy csak az adott pillanatban, míg meg nem nyerem azt a bizonyos versenyt? Ki dönti el: ki a jobb? Van olyan, hogy JOBB?

 

 

 

meda-egyenlo-ertek.jpg

 

 

 

Nézem a sportolókat (illetve már nem nézem), ahogyan egymást püfölik, rugdossák, harcolnak, edzenek, azért, hogy legyőzzék a szomszéd csapatot, vagy a mellettük állót. Hogy végül hazavigyenek egy trófeát, s elmondhassák: "végre legyőztem xy-t". Nem lenne szebb, ha ezt a sok energiát, időt: NEM EGYMÁS LEGYŐZÉSÉRE, hanem EGYMÁS TÁMOGATÁSÁRA, SEGÍTÉSÉRE fordítanánk?

 

 

 

meda-nem-versenyzem2.jpg

 

 

 

Már az iskolákban, sőt az óvodákban is azt tanítják: "legyél jobb a másiknál". Mindenféle sportversenyt, tanulmányi versenyt szerveznek, amelyeknek "fénye" és hatása egész életünket végigkíséri. A gyerekekbe belenevelik az egymás elleni hajrát! "Győzd le őt, győzd le  őt is, győzz le mindenkit!" Így a fiatalok semmi mást nem akarnak később sem, csak mindig "jobb" lenni a MÁSIKNÁL. De miért nem ÖNMAGUKNÁL? Miért nem magunknak állítunk fel újabb és újabb mércét? 

 

 

 

 

meda-onmagadtol-vagy-te.jpg

 

 

 

Az Önnevelés, szerintem, nagyon fontos. Hogy NE MÁSOKNÁL, hanem ÖNMAGAMNÁL legyek jobb, kedvesebb, magabiztosabb, türelmesebb, kevésbé önérzetes, kevésbé sértődékeny, nem egós. Hogy NE sértődjek meg mindenen. Hogy ÖNURALMAT gyakoroljak. Számomra ez a legnagyobb kihívás. Önmagam csiszolása.

 

 

 

 

meda-nehezsegek-nevelnek.jpg

 

 

 

Önmagunknak állítsunk fel újabb és újabb VILÁGCSÚCSOT. Ne zavarjon, ha a másik is gyors és ügyes. Egyetlen Ember legyen, akinél jobbak szeretnénk lenni, az  az: ÉN! A belső (mag)unk. 

 

 

 

 

Ha másokat győzöl le, akkor csupán az egódat táplálod. Nincs célja. Nincs célja annak, ha másoknál szeretnél jobb lenni. Mert nincs más és nincs jobb. Te vagy az, akit fejlesztened kell. Örömmel. Hittel. heart

 

 

 

 

meda-magadon-uralkodj.jpg

 

 

 

 

Milyen szép lenne, ha így lenne. Ha nem akarnának az Emberek mindenáron egymás felett győzedelmeskedni........ha a "versenyszellem" helyett egészen másféle szellemiség működne. Mondjuk a SZERETET, az összefogás, a tolerancia, egymás támogatása, elfogadása SZELLEM.

 

 

 

médaheart

damailogo.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.