Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: TÉR-IDŐ

MÉDA: TÉR-IDŐ 

 

A tér és az idő ugyanaz a sík. Ha szeretnénk betekintést nyerni a jövőbe, akkor tulajdonképpen a térben kell előre lépnünk. Ahogyan mindennap tesszük: elindulunk A-ból B-be, s megnézzük, mi történik egy adott helyen. Például: lemegyek a boltba, ahol látom, mi zajlik, majd hazajövök. :) Az időben is ugyanígy kell mozogni. Az idő nem lineárisan halad. Az idő egy halmaz, amiben ide-oda mozoghatunk. Sokféleképpen. 

 

Amikor belenézünk a jövőbe, akkor közeledünk valamihez. Egyszerűen közelebb megyünk az eseményhez, s megnézzük, mit történik éppen. Ezt szellemi síkon tesszük. Előre lépkedünk.....vagy ugrunk..... :) S máris látjuk, hogy mi történik ott. 

 

Tehát a tér és az idő ugyanaz a sík.

 

Ha nem lenne óránk és naptárunk: soha semmi sem történne: későn, vagy korán. Minden a megfelelő pillanatban érkezne. Csak mi hisszük úgy, hogy nem. Mivel mindig valamihez viszonyítunk. Hol az órához, hol a naptárhoz......

 

Egyiket sem kellene használnunk. 

 

Úgy nem aggódnánk, s nem akarnánk sem siettetni, sem lassítani az időt. Ami egyébként is képtelenség: a fizikai világban. Szellemi úton egyébként tényleg minden másképpen működik, de anyagban: nem. Anyagban meg kell várni mindennek a valós idejét. Ahogyan kimértük magunknak. 

 

Okfejtés..... 

MÉDA, 2015 

 

https://www.youtube.com/channel/UCiyv9p2F7pd1qpBQwLV9kIA/videos

 

MÉDA: IDŐ

 

"Minden a megfelelő időben érkezik 

- nem is érkezhetne máskor, hiszen rendelt ideje van.

Általunk rendelt.

Mi kértük, hogy így legyen.

Hová sietünk?

Az alma sem érik meg hamarabb - anyagban van.

Az anyagnak pedig idő kell. 

Hogy táguljon, elmélyüljön.

Hogy megszülje önmagát."

 

méda, 2014

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.