Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: SZUBJEKTÍV IDŐ

2016.01.14

"Az idő szubjektív és nem lineárisan halad." méda rb. 

 

Biztosan Ti is érzékeltétek már, hogy az idő nem úgy halad, ahogyan az óra mutatói. Tud egyáltalán az IDŐ haladni? El tud telni az idő? smiley Tudósok szerint, bolygónk pulzusszáma - 1980 óta - folyamatosan emelkedik. Ma már - elvileg - az aranykort éljük. Nagy mennyiségű, pozitív energiát adunk át a Föld nevű élőlénynek, hogy segítsük az átállást, a régi negatív erők lecserélését. A változás hozadéka: teljesen megváltozik az időérzékelésünk. Előfordulhat, hogy egy órát 10 percnek vélünk. Gyorsabban pulzál a bolygó (rezgésszintje) - ezzel függ össze. Tavaly olvastam egy cikket, melyben arról írnak, hogy egy nap már csak 16-nak felel meg. Szerintem 10-nek. Én így érzem. 

 

Annyi biztos, hogy az idő felgyorsult. Vagy mi gyorsultunk fel. Mert az idő nem úgy telik, mint gondolnánk. A szakemberek szerint: nincs idő. Csak az elménk gyártja. Ha jobban belegondolunk, az idő valóban szubjektív, hiszen nincs két Ember, aki az órán megfigyelhető idő múlását egyformán érzékelné. Ami nekem egy óra, lehet, hogy neked 10 perc. Azért szubjektív, mert az élményekkel is összefügg. Nem mindegy, mit teszünk közben. Ha kellemes dolog történik velünk, repül az idő. Ha fájdalom ér, örökkévalóság. Megtud állni az idő? Vagy csupán mi ragadunk bele egy-egy pillanatba? Aki ismeri a kiüresedés állapotát, biztosan tapasztalta, valóban van egy-két olyan másodperc, amikor szinte minden "kimerevedik". Vagy olyan, mintha így lenne. A szellemi szférában megint másként telik. Azaz: nincs idő (?). Ami "ott" néhány másodperc, az fizikai síkban lehet, hogy több év. Az anyag, ami ennyire lelassítja és sűrűvé teszi az időt?

 

Tudunk bánni az idővel? Van türelmünk = tudjuk tűrni az elemeket, amikor össze-vissza cikázunk? Hol a múltban élünk, hol a jövőben. Soha nem MOST....... :) A MOST tulajdonképpen tartalmazza mindkettőt. A MOSTBAN létezik a múlt és jövő: egyszerre. A múlt nem múlt el, a jövő pedig már most is létezik. Csak bele kell nézni. Belelehet. Hogyan? :) Lépkedni kell benne, mint a térben. Mert a tér és idő ugyanaz a sík. Ahogyan "telik" a tér, úgy "telik" az idő. Ha telik..........

 

Szerintem az idő halmaz. Nem A-ból B-be halad. Ide-oda tudunk benne lépkedni. Teljesen mindegy, merre. A szellem nem ismer időt. S jó lenne, ha a test sem ismerne... :) Gondolok itt az öregedés lelassítására, vagy akár: a visszafordítására. Mi lenne, ha pont fordítva történne minden? Ha az idő múlásával megfiatalodnánk? :) Lehet, hogy akkor fejjel lefelé kellene állnunk, élnünk? :) Az idő összefügg a gravitációval is. Ha pl. gyertyaállást végzünk, megfiatalodhatnak szerveink. Mivel nem húzza őket annyira a gravitáció a Föld/anyag felé. Állítólag az őszhajszálainkat is vissza lehet így barnítani + megfelelő jógalégzéssel. (Nézzetek utána!) Tehát, ha minden megfordulna, "visszafelé haladnánk az időben"? 

 

A lelkek találkozhatnak idő és tér nélkül is. Egyik sem kell nekik. Kilépünk a testből, s máris ott vagyunk, ahol szeretnénk. smileyPersze, ez nem ilyen egyszerű.........vagy igen? :) Nekem voltak már ilyen találkozásaim. Előrevetítették a jövőt. Ami már akkor is volt: energialenyomatként. Jeleket adtak. Felhívták a figyelmemet. Sugalltak. Bátorítottak. Aztán fizikai síkban is átélhettem mindezt. Mi volt a különbség? Semmi. Minden pont úgy történt, s úgy nézett ki, mint ott. Mi volt előbb? A gondolat? Az energia? S utána vált a fizikai szemünk előtt is láthatóvá? Mi hoztuk létre?

 

Lehet. De ehhez kellett a többiek beleegyezése is. A többi szereplőé. A mások IGEN-e. Vajon Ők is ugyanígy érzékelték? Ők is ugyanakkor? Vagy az Ő órájuk másként jár?

 

Ha csak azt vesszük, hogy különböző országokban, kontinenseken más-más az idő, mást mutatnak az órák, akkor megkérdőjelezhetjük: van-e idő? Mi az idő? S miért használjuk az időjárásra is ugyanezt a szót? Az óraátállítás sok Embert megzavar. Nehezen állunk át. Nem lehet, hogy inkább a biológiai óránkat kellene "nézegetnünk", s azt figyelni, arra hagyatkozni? A BELSŐ ÓRÁNKRA! Istennek nincs órája, sem naptára. Mégis, mindennek PONTOSAN tudja az idejét. Mi miért nem? smileyÉn miért nem tudom, hogy melyik nap fog velem megtörténni "ez és az"? Miért mondjuk mindenre: "ha eljön az ideje"? Az idő jön el? Nem Én? smiley

 

Mindennek megvan az ideje. Mondjuk. S rábízzuk magunkat az Istenre, vagy a sorsra. Várunk. Számolunk. Hiszünk. Hogy most! Talán MA! Ma már biztosan! S miért érezzük, hogy vannak olyan pillanatok, amelyek soha nem jönnek el? Lehet, hogy jobb is így? Mert Isten úgyis jobban tudja, mi jó Nekünk? Nem mi tudjuk, hanem Ő? Nem az Önvalónk diktál? Nem az emlékezetünkből húzzuk elő, mikor minek van itt az ideje, hogy mikor mit kell tennünk? Hiszen a jövő most is van. Minden akkor sűrűsödik anyagba, amikor odaérünk. Előbb nem, hiszen nincs funkciója. Erre való az idő. Sűrít. Az idő sűríti az elképzelést anyaggá? 

 

Az idő megmutatja a vágyat. Megmutatja, mi van bennünk. Milyen EL-KÉP-ZELÉS szerint élünk. Hogy mit kértünk, mit álmodtunk, mit alkottunk. Időtlen időben. Szellemiségben. Szubjektíven.

 

 

 

méda: rápolti brigi heart

Damai (békés) Magazin

 

 

Az írások a http://www.meda.eoldal.hu-n folytatódnak. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.