Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: SZENVED(ÉLY)EK

 

A szenvedély szóban benne van: szenved. Hogyan kapcsolódik egymáshoz e két szó? Eckhart Tolle szerint: "a szenvedés addig szükséges, amíg rá nem jövünk, szükségtelen". Mégis sokat szenved az Ember. Miért? Mi a haszna? Van-e egyáltalán?

 

 

A szenvedés érdekes dolog. Amikor benne van az Ember, nagyon nehéz. Utána kevésbé. Utólag úgy értékeljük, nem is volt olyan "vészes", sőt, sok mindent tanultunk, tapasztaltunk általa. Lehet, hogy ezért van? Hogy a legjobbat hozza ki Belőlünk? Hogy mozgósítsuk belső erőnket? Az izom is csak akkor fejlődik, ha eddzük. Ha nem, elsorvad. Lehet, hogy a lélek súlyzója a szenvedés? Minél több, minél nagyobb a súly, annál erősebbek leszünk?

 

 

 

Az biztos, hogy a művészek (is) szenvedés közepette tudnak nagyot alkotni. Nem Boldogságban. Akkor nem foglalkozik azzal az Ember. Maximum giccs lesz belőle... :) Tehát. Ezek a fájdalmak emelnek minket magasra?! Igen. Ha megnézzük a zseniket, mindenkinek van valamilyen lelki fájdalma. Ami mély. Ami sok. De! A sajátjuk. Sajátjaink. Ezek a mi szenvedéseink! Én már oda nem adnám senkinek, semmiért. :) Ajándék. Jó dolog. Építkezni lehet rá. Nem lennék az, aki, ha nem lettek volna Velem. S itt jön a kérdés......ki állítja elénk az akadályokat? Isten? Nem. Ő nem tenne ilyet. A sors? Azt meg mi írjuk. Akkor? Magunkra kellene mutogatni. 

 

 

A nehézséget, amely csak látszólag tűnik annak, mi magunk gyártjuk: Önmagunknak. Miért? Mert a saját ÉNÜNK edzői vagyunk. Kitartást, hitet, türelmet, önuralmat, alázatot, tiszteletet tanulhatunk általa. Fejlődésünket szolgálja. Ezért jöttünk.

 

 

 

A szenvedély más. Talán. Az egész Élet szenvedély. Szerintem. Szenvedéllyel lettünk Teremtve. Szenvedéllyel élünk. Egyszer megnézte az aláírásomat egy grafológus, s azt mondta, vegyek vissza, mert ezer fokon égek. Van ilyen..... :) De lehet máshogy? Lehet "lagymatagul" Élni? Az időt kell tanulni. A türelmet. Hogy a szellem ne szárnyaljon évekkel, mérföldekkel odébb, mint az anyag. Nem bírja követni. Szegény.........

 

 

 

Hogyan függhet össze a szenvedély a szenvedéssel? Mert a szenvedély általában jó. Ha meg tudja élni az Ember. Sok minden lehet szenvedély. Lehet az a munka, a hobbi, bármi, ami örömöt okoz. Ám a szenvedés nem ez teszi. Vagy ne minősítsünk? Nincs jó és rossz?! Minden, ami van, hasznos? Valószínű....hiszen, akkor nem lennénk. Itt.

 

 

 

A szenvedésre nincs szükség egy idő után. Csak addig, amíg meg nem tanultuk azt, amit kell. Utána "eldobhatjuk"(?)Szenvedélyre viszont van. Szenvedély a zene (nekem). Minden, ami emel. Ami egy magasabb szférába visz. Belül. A szenvedés anyagba húz. Ez lehet a különbség e két fogalom között. Az egyik anyagba mutat, a másik Isten felé. Igen. A szenvedély Istent jeleníti meg. Mindenben. Azt a Boldogságot, amit akkor érzünk, amikor elérjük. Az egységet. Amikor kilépünk a dualitásból. "Szenvedélyem az Isten. Minden, mi létező."

 

 

meda-nehezseg.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.