Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: NEKEM A SZTÁR

 

"Éjjel-nappal.........."

 

 

Sztár, aki felépül egy súlyos betegségből.

Sztár, aki gyermekeket nevel minimálbérből. 

Sztár, aki minden nehézséget lehetőségként él meg.

Sztár, aki nem másokat hibáztat, hanem vállalja a felelősséget.

Sztár, aki nem öncélúan, hanem a közös Jóért alkot.

Sztár, aki nem azt nézi, hogyan húzhat hasznot. 

Sztár, aki Önuralmat gyakorol.

Sztár, aki Őszinteséget ad magából.   

Sztár, aki sosem csügged.

Aki nem elvesz, hanem ad, bármikor, bármely mennyiséget.

Sztár, aki akkor is végzi a dolgát, amikor mások nem bíznak benne.

Sztár, aki Emberként él, mindig, minden körülményben. 

 

Sztár. Mit jelent a szó? Ha az eredeti jelentését nézzük: csillagot. A Wikipédia szerint: "Általában olyan személyt neveznek így, aki maradandó alkotásai vagy népszerűsége révén örökké a filmművészet, a zeneművészet, vagy általánosságban az előadó- és alkotóművészet „egén ragyog." A magyar nyelvhasználatban a sztár jelentése: „híresség”. 

 

 

Na, igen. Híresség. De: ki számít annak? S valóban azokból "csinálnak" hírességeket, akik maradandót, ÉRTÉKET képviselnek, s nem öncélúan, hanem a közösség javáért alkotnak.......? Akik sokat tesznek a KÖZÖS JÓÉRT! (?)   

 

 

Elárulok egy Titkot! :) Mivel a médiában tevékenykedtem 20 évig, sok mindent láttam, tapasztaltam. A riportalanyok általában megszabják (vagy szeretnék), mi hangozzon el a Tv-ben, rádióban, újságokban. Nem egyszer, nem kétszer hallottam: "ezt ne tegyétek adásba!" "Ezt vágjátok ki!" "Ezt most ne mutassátok!" "De ezt igen!" Szóval mindent úgy alakítanak, ahogyan számukra jó, előnyös, kedvező.......ilyen az Élet.......?? A mai nevén "sztároknak" nevezett szereplők - sokszor - Önmaguk ajánlanak egy-egy témát a médiának. Ők jelentkeznek ezekkel a címszavakkal: "ilyen és olyan díjat nyertek", "ezt és azt érték el", s ezért készítsenek róluk riportokat, fotókat, jó sokat........sajnos, manapság (vagy húsz éve) már arra is kimegy forgatni egy stáb, ha valaki "elvágta az ujját", vagy "vett magának egy új cipőt."....... (és ezek még az enyhébb változatok). A beszélgetős műsorokba pedig jórészt azokat hívják, akiket már ismer a közönség, azaz az "arcokat". Kevés riporternek, csatornának jut eszébe, hogy még "ismeretlen" Embert mutasson be, karoljon fel, "tegyen naggyá". Sajnos. Pedig milyen jó lenne, ha olyan Életutakat, Embereket mutatnának fel ÉRTÉKKÉNT - főműsoridőben - akik kiállnak Önmagukért és másokért, akik ÖNZETLENÜL cselekednek, akik HITTEL élnek, akik mások Életét mentik meg, akik nem csüggednek......akik szétosztják Szeretetüket..........    

 

 

Akkor most vegyünk egy másik megközelítést. Sztár = Csillag. A Csillag a csillagászat szaknyelvében olyan égitest, amely nukleáris energiát termel, így saját fénnyel rendelkezik, szemben a bolygókkal, amelyek központi csillaguk fényét verik vissza, és elenyésző saját sugárzást bocsátanak ki. (Forrás: Wikipédia) A lényeg tehát: a Csillagok saját Fénnyel rendelkeznek. Minden Emberben megvan ez a Fény. Mindannyian fénylények vagyunk. Hogy miért? Mert minden energia. A fény is. Mi is. Mindenkiben benne van az Univerzum összes fénye, eredete. Tehát: mindenki sztár. Sztár azért, mert a legnehezebb műfajt, az emberi létezési formát művelik, műveljük. Sztárok vagyunk, mert Élünk. Mert mindennap felkelünk. Mert mindennap teljesítünk. Ki tudja, hány ezer éve................ 

 

 

Ilyen formán mindenki sztárnak tekinthető. Más kérdés, hogy mit kezdünk ezzel a "sztársággal". Felhasználhatjuk így is, úgy is. Lehetünk adakozók. Lehetünk fukarok. Lehetünk kedvesek. Lehetünk gonoszak. Adhatunk, elvehetünk. A döntés a MI (!) kezünkben van. Tőlünk függ, rajtunk áll, mit adunk át magunkból a Világ számára. Ne felejtsük el: amit adunk, azt kapunk. Minden visszatér egyszer. Minden. Kivétel nélkül. Ha magamnak nem ártok, másoknak sem. Így kellene élni. Minden sztárnak, minden Embernek. Kiállni ügyek mellett. Segíteni. Ösztönözni. Szeretetet adni. 

 

méda heart

https://www.youtube.com/channel/UCiyv9p2F7pd1qpBQwLV9kIA/videos

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.