Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: MODERN MUNIK - A VÁLTOZÁSÉRT

 

 

Muni, szanszkrit szó, jelentése: aszkéta, bölcs, remete, tudós, szent. Vajon, hogyan függenek össze eme szavak? Aki remete, bölcs lesz? Aki lemond mindenről, tudóssá, szentté válhat? 

 

Ma is élnek olyanok, akik sok mindenről lemondanak. Kivonulnak. Akiknek nem számítanak az anyagi javak. Nem keresik a "többet", a "sokat". Nem számít nekik a "külső". Önként döntöttek így. Nem dőzsölnek, nem vesznek részt a "vásárlási lázban", kikre nem hatnak a reklámok, fogyasztói "attitűdök", a tudatmódosítások, manipulálás. Ők nem azon gondolkodnak, milyen tárgyi "ajándékokat" halmozzanak fel "karácsonyra", miből vegyék meg az ötödik telefonjukat, vagy bármely más élettelen eszközt. Tudják, minden nap ünnep, az Élet a legszentebb AJÁNDÉK, a tárgyak mulandók. Nem anyagi javakat gyűjtenek.

 

 

 

 

meda-szellemi-kincs.jpg

 

 

 

Az ételt-italt megköszönik. Életerőként tekintenek rájuk, nem élvezeti cikként. Hálásak a levegőért, a vízért, a Napfényért, a madárcsicsergésért, minden jóért. Tudják, a JÓ Istentől való. Tudatosak. Nem állnak sorba. Teszik a dolgukat, segítik Embertársaikat, küzdenek másokért, akkor is, ha nehéz.......Nem öncélú a tevékenységük. 

 

 

 

meda-eden.jpg

 

 

 

 

Változást, világmegváltást sokan szeretnének és VÁRNAK (elvárnak), de változtatni, vagy tenni érte, kevesebben. Pedig VÁLTOZTATÁS és erőfeszítések nélkül: NINCS VÁLTOZÁS! Ezt kellene tudatosítani. Ha mindent ugyanúgy teszünk, mint eddig, semmi sem fog változni. Minden marad a régiben. (Ha nem sportolok, nem leszek izmos.....magától nem alakul ki.) Ahhoz MOZGATNI kell az anyagot, a testet, az ENERGIÁT. Ez a kulcsszó! A mozgatás! Ugyanez vonatkozik a SZELLEMRE is. A szellemedet is MOZGATNI KELL! Edzeni. 

 

 

 

 

meda-elet-alakul.jpg

 

 

 

A régi energiákat, gondolkodásmódot LE KELL CSERÉLNI újakra. Most vagyunk abban a korban. Később nem lesz rá lehetőség. Aki úgy érzi, fontos (ha igazán fontos) Önmaga számára, a Többiekért, az egész Univerzumért ez a cselekedet, vegye fel azt a tudást, amit MOST kell és lehet felvenni. Tanuljon, nyisson, KÉRDEZZEN, tudakoljon, LEGYEN KÍVÁNCSI mindenre és mindenkire. Tanúk vagyunk a Földön. Azért jöttünk, hogy figyeljünk, hogy lássuk, mi van itt, s  a legjobb tudásunk szerint: VÁLTOZTASSUNK! AKARJUNK változni!

 

 

 

ujjaszuletes-meda.jpg 

 

 

 

 

Minden pillanatban újjászülethetünk. Minden pillanatban változtathatunk. Másokért, magunkért! A lustaság ideje lejárt. Ahhoz, hogy jobban tudjunk koncentrálni a szellemi létezésre, le kell mondanunk az anyagiakról. Másképpen nem fog menni. Tíz éve teszem. Nagy utazás. Ajándék. Meg lehet tenni.......át lehet állni. Át lehet kapcsolni azt a kapcsolót az "agyban", a lélekben, s mérlegelni. Döntéseket hozni felelősen:  mi a fontos az Életben. Miért vagyok? Miért teremtettek?

 

 

 

 

szellemi-jolet-meda.jpg

 

 

 

A bölcs lemond. A szent tiszta. Az aszkéta nem szenved. A csend nem üres. Az egyedüllét EGYEDÜLI LÉT. Kiváltság. Megismered Önmagad és mást.  Az egész Univerzumot. A működését.  TÚLLÁTSZ mindenen........kitisztulsz. Minden sallangtól mentes leszel. Nem hat rád semmiféle elvárás, berögzült ideológia, mert LÁTSZ. Érzel! VAGY! TE vagy. Nem mások gondolatai élnek a fejedben, nem azokat közlöd, hanem a SAJÁTODÉT.

 

 

 

 

meda-vilagits.jpg

 

 

 

 

Tudom, ma nagy a kísértés, hiszen árudömping van. "Minden eladó, minden megvehető." Bárhová nézel, kísértenek. Luxussal, utazással, szép nőkkel - férfiakkal, "okos"" műszaki cikkekkel, drága holmikkal, étellel, itallal. Elhitetik Veled, hogy ettől leszel valaki. Pedig, TE minden nélkül VAGY az, aki! Minden nélkül vagy ÉRTÉKES és NAGYSZERŰ EMBER! Nem a tárgyaidtól. Nem a luxusútjaidtól. Értékes vagy, mert ITT vagy. Mert dolgod van. Mert FONTOS feladatot kaptál!  

 

 

 

 

 

 

meda-mindenki-magus.jpg

 

 

 

 

Mulandóság vagy örökkévalóság? Érték vagy haszontalanság? Tudás vagy birtoklás? Melyik időtálló? Miért vagyok itt? Mit szeretnék ezután? Mi a cél? Mit kell tennem? Kinek kell segítenem? Tanulnom kell, s tanítani? Hogyan tehetnék többet? Jobbat? Jobban.............

 

 

TE MIÉRT VAGY ITT?

 

Modern muni...............

 

 

méda heart

damailogo.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.