Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: M(ÉRTÉK)TARTÓ GYAKORLATOK

 

Ma, amikor rengeteg Család és Ember éhezik, mások pedig kilószámra dobálják ki az élelmet a szemetesbe, elgondolkodtató, hogyan lehet mértéket tartani, tovább megyek: segíteni másokon.

 

 

Kipróbált módszer, amit 10 éve alkalmazom: 

 

 

1. Mindig annyi élelmet vegyünk, amit meg is eszünk. Vásároljunk "csupán" néhány napra. Nem kell túlzsúfolni a kosarunkat, a táskánkat, a hűtőnket. Minek? Mindennap nyitva vannak a boltok. A "sok" az egónak kell, nem a testnek. Nincs szükség annyi mindenre, mint amennyit  felhalmozunk. Mert, ha úgy teszünk, a szemetesben fogja végezni a sok romlott étel. Az pedig nem jó. 

 

 

 

2. Ha van "felesleges" ételünk, ruhánk, használati tárgyak, bútorok, (és miért ne lenne?) vigyük el őket a helyi szociális intézetekbe, hajléktalanszállóra, családi otthonokba, oda, ahol szükség van rájuk. Minden településen vannak ilyen szervezetek. Be kell kopogni, s oda kell adni. Ja, és nem kell kihívni a televíziót és az újságírókat. Segítsünk névtelenül. 

 

 

3. Nem kell semmiből "a sok, a nagy, a több". Gyakoroljuk az elengedést. El is adhatjuk tárgyainkat, és kisebbeket, szerényebbeket vehetünk helyettük. A maradék pénzből pedig másokat segíthetünk. 

 

 

 

4Van egy szervezet, melynek nagyon becsülöm a munkáját: http://www.elelmiszerbank.hu/, segítsük őket is, s persze minden olyan tevékenységet, akciót, csoportot, melynek tagjai az Emberiség javát szolgálják.  

 

 

 

5. Az Internetet is használhatjuk arra, hogy segítsük, támogassuk mások munkáját, Életét. A Méda Pódiuma, az Éden, a Damai Magazin és más, hasonló témájú közösségi oldalakon "ingyen" reklámozunk tevékenységeket, szolgáltatásokat, mentőakciókat, humán kezdeményezéseket. Azért, mert adni jó. Azért, mert örülünk, ha másoknak mosolyt csalhatunk az arcára. smiley 

 

 

Ezek nem bonyolult dolgok, csak el kell kezdeni.  A magazin kedvenc linkjei között több olyan szervezet címét is megtalálhatjátok, akiknek segíteni tudtok! A Facebookon is sok ajánlót készítek, kísérjétek figyelemmel! :) 

 

https://www.facebook.com/DAMAI-Magazin-267245086788468/

 

 

    méda heart

meda-koszond-meg.jpg