Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: LEHETSÉG

 

Tehetség + Lehetőség = LEHETSÉG. 

 

 

Sok Ember tehetséges, de nincs lehetősége. Sok Embernek van lehetősége, de nem tehetséges. A Tehetséget ajándékba kaptuk. Nem öncélúan. Szolgálni kell vele. A Lehetőséget is ajándékba kapjuk, vagy nekünk kell megteremteni? Miért van az, főleg nálunk, hogy rengeteg Tehetséges Ember kallódik? Hogy nincs a helyén. Miért nem ismerjük fel, ismerjük meg Egymás NAGYSZERŰSÉGÉT, s miért nem támogatjuk? Miért mindegy nekünk, ki milyen?  

 

 

Néhány évvel ezelőtt szerencsém volt Dr. Czeizel Endre, orvos-genetikussal interjút készíteni. Arról beszélgettünk, Ő hogyan látja a magyar zsenik helyzetét. Mert szinte minden magyar zseni - valamiben. Nálunk van a legtöbb Olimpiai-bajnok, a legtöbb sikeres tudós, feltaláló (Nobel-díjas), költő géniusz stb. (a népesség arányait figyelembe véve). Mégis olyan "szegények" vagyunk. Mindenféle értelemben. Anyagilag, erkölcsileg. S - szerintem - az anyagi szegénységbe már mindenki "beletörődött" - ha lehet ilyet mondani - de az erkölcsibe nehezen. Miért van az, hogy ITTHON soha nem ismerik el úgy az Embereket, mint külföldön? Miért van az, hogy az írásaimat "idegen" Emberek szeretik és olvassák, az ismerőseim meg le sem ***-k?  Vagy jól titkolják. smiley Érdekes kérdés........vagy a válasz lenne az? De most ebbe nem megyek bele. Sokkal inkább az érdekel, mi kell ahhoz, hogy a TEHETSÉG LEHETŐSÉGGÉ váljon? Talán azért szeretnék egyszer egy Tehetséggondozó Alapítványt létrehozni, mert a saját bőrömön tapasztalom, mennyire SZÁMŰZÖTTEK itt a tenni akaró Emberek. S emiatt nem mérges, inkább szomorú vagyok. Ide nem kellünk. Húsz évet tevékenykedtem a médiában - szinte minden területen - s bocsánat, ha ezt mondom, de ez az igazság: soha, sehol, senkit nem érdekelt a Tehetség. Valami egészen más érdekelte Őket............. 

 

 

 

Tehát. Az Ember vagy tesz Önmagért, vagy "depressziós" alkotóvá válik......(?) Nagyon sok talentum nem élte túl, vagy nem élte meg Önnön magát, létezését, annak értelmét. Nem tudták. Nem engedték? A Világ nincs felkészülve ezen Emberek fogadására? Még mindig nem? surprise 

 

 

 

A másik kérdés, amit soha nem fogok megérteni, hogy miért a középszerű, vagy az annál alantasabb dolgok a nézettek, keresettek? Ez az, amit húsz éve nem vesz be a gyomrom. A magamutogatást százezren megnézik, az Értéket "ketten". Persze, mondhatnánk azt, hogy mindenkiknek más a mércéje, mindenkinek más az ingerküszöbe, s mást ítél értékesnek, jónak. De talán egy egészséges fokmérője mindenkinek van. A NORMA, az ALAP, a SÉMA nem igazán változik. Nem változhat. Jó lenne, ha NEM csúszkálna ide-oda. 

 

 

 

Hmm........talán ezért vagyunk itt. Hogy SEGÍTSÜNK. Hogy ezen változtassunk. S lehet, hogy nekem is azért kellett annyi "szörnyűséget" látnom, hallanom, tapasztalnom a média- és a művészvilágban, hogy irányt tudjak, tudjunk mutatni. Hogy mi a JÓ. Mi a helyes. Igen, vannak olyanok, akik meg tudják mondani. Értékteremtés. Ez a lényeg. A Pódium című művészeti magazinomat is ezért hoztam létre, s még sok más televíziós műsort, hogy TERET adjak, adjunk azoknak, akik AKARNAK. Akik TUDNAK. TESZNEK. Pódium, a kultúra szín(e)-pada, ahová BÁRKI felléphetett. smiley Csak értéket, jót, tisztaságot KÖZVETÍTSEN. Nem néztem, ki hány éves. Milyen az anyagi háttere, hogy amatőr, vagy profi. Hogy honnan jött. Csak EGYET. Mit akar tenni Önmaga és a Világ számára. Milyen JÓ lenne, ha az EGÉSZ VILÁG ILYEN CSODÁLATOS PÓDIUMMÁ VÁLTOZNA! Ha mindenki EGYENLŐEN LÉPHETNE FEL RÁ. Mindig.     

 

 

 

médaheart

https://www.youtube.com/channel/UCiyv9p2F7pd1qpBQwLV9kIA/videos

   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.