Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: LEHET(ŐS)ÉG VAGY PRÓBA(ÉN)MA AZ ANYAG?

 

"Nem az Élet nehéz, hanem az anyag." méda

 

A probléma mindig belőlünk ered. Ne fogjuk másra. Minden, ami Életünkbe kerül, mi teremtjük, mi hozzuk létre: gondolatból, elképzelésből. Ez a felelősségvállalás. Az Élet nem "így vagy úgy" alakul, hanem mi alakítjuk. Globálisan is. Nem más tehet róla.   

 

 

Nem az Élet nehéz, hanem az anyag. A létezés önmagában: Öröm. Minden és mindenki élni akar. A gondokat a fizikai anyag nehézsége, sűrűsége, lassúsága okozza. Mindannyian szellemi-lelki teremtmények vagyunk. Nem az anyag a "természetes állapotunk". Testben lenni "börtön". A lélek szabadon szeret szárnyalni. Nem szereti, ha fogva tartják. A test nem tudja követni. Az anyag fényévekre lemarad. Ezért érezzük nehéznek. S ezért vagyunk frusztráltak. Mert vágyaink vannak. S szeretnénk, ha beteljesülnének. De nem tudjuk kivárni. Míg elérjük. Ha elértük, jön a következő. S így tovább. Nincs megállás. A vágyak kötnek az anyagi léthez. De valamiért mégis itt vagyunk. Talán, pont ezért. Vágytunk az anyagi létezésre. Szeretettünk volna testben lenni. Újra és újra. Vannak dolgok, feladatok, amelyeket csak így tudunk megvalósítani. Például, én is nehezen tudnám leírni eme szavakat, ha nem lennék testben. Vicces lenne, ha szellemteremtményként próbálnék suttogni, üzeneteket küldözgetni az Emberi fejekbe. Bár lehet, hogy még ennek is eljön az ideje. :) Szóval, mindannyian alkotni jövünk. Anyagot. Azért vagyunk itt, hogy az elgondolásunk leképeződjön. Hogy gondolatainkat, vágyainkat lássuk: megtestesülve. Szó szerint. 

 

 

Az anyag nehéz. A szellem nem olyan "sűrű" energia, mint a test. De: nagyobb az ereje. A testet cipelni kell. Gondoskodni róla. Sok energiát szív el. Életünk: az anyagot alakítjuk, tisztítjuk, "idevisszük, odavisszük", befogadunk-elengedünk, tápláljuk, fogyasztjuk.......fárasztó. S néha rém unalmas. De valamiért vállaltuk. Azért vagyunk testben, hogy közelebb kerüljünk a Lelkünkhöz. Mert csak így lehet. Így tudunk fejlődni. A nehézségek árán. Lépcsőfokok. Az Isteni Önvaló felé.

 

 

Lehetőség, vagy probléma Emberként élni? Könnyű, vagy nehéz ez a fajta létezési forma? Lehet, hogy Ős Ég........ ősrégi. Ami nem földi. Nem idevaló. Lehet, hogy nem innen jövünk. Nem ez az Ősföld. Neked is vannak emlékeid?  

 

 

Probléma: próba-én-ma. Azaz: ma is és holnap is ÉN gyártom magamnak a problémákat, a PRÓBÁKAT. Azért, hogy fejlődjek, s elérjem az ŐS ÉGET, azaz az eredeti HAZÁNKAT. Ezért vagyunk anyagban. Így függenek össze a szavak. Tehát: minden rajtunk áll; hogyan Éljük meg földi létezésünket. Mindent mi alakítunk úgy, ahogyan. Gyárthatunk lehetőségeket és problémákat is. Felfoghatjuk így is, úgy is. Mi döntésünk. Anyagban maradunk, vagy szárnyalunk? Anyagban szárnyalunk.........A probléma: LEHETŐSÉG, AJÁNDÉK. Adomány. Nevel. Erősít. Nemesít. Amíg készen nem állnunk egy problémamentes, egó nélküli Világ létrehozásában. Addig nem. Addig gyártani fogjuk magunknak. Így fejlesztjük belső erőnket.   

 

 

méda rb. heart

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.