Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: KORMEGELŐZŐK

 

Ma, amikor Kádár Béla alkotásait nézegettem (egyik kedvenc festőm), azon gondolkodtam, vajon, hogyan lehetséges, hogy a művészek - általában -  évtizedekkel, sőt évszázadokkal megelőzik korukat (amelyben élnek). Mit tudnak Ők? Mi az, amiért sok-sok évre "előre" látnak, s műveik ma (is) aktuálisak.........  

 

 

Sok minden eszembe jutott. A közös tudatháló, vagy morfogenetikus mező, amely "tárolja" az információt, energialenyomatot, gondolatokat, ötleteket, s aki "ügyes", "bele tud nézni", le tudja hívni, hogy közzé tegye mindenki számára. Ha ez így van, akkor valóban igaz, hogy nincs idő. Abban az értelemben, hogy a jövő, vagy amit mi annak nevezünk, már most is van, létezik. Lehet, hogy már minden él? Az is, amiről azt hisszük, hogy nem?

 

 

 

Akik előre látnak, nem előre látnak (?). Hiszen: szellemi szférában már minden adott....(?) Csak még anyagban, fizikai testben nem sűrűsödött be a gondolat. A művészek érzékenyek, kifinomultak, s talán nem a szemükkel látnak-látunk, hanem valami egészen mással. :)  Ezzel is összefügghet, kiből válik alkotó, ki vállalja e nemes célt, feladatot. A művész mindig a közösség javát szolgálja - jó esetben. A többiekért tesz. Szépséget szeretne vinni mások Életébe. Fontos a munkájuk. Ha valóban szenzitívek, közelebb vannak a Forráshoz. Könnyebben, gyorsabban hozzájutnak azokhoz a gondolatokhoz, amelyeket valamilyen műalkotásba vegyítenek, tesznek. Mindegy, milyen eszközzel adják át; legyen szobor, tánc, zene, film, színház....... lényeg, hogy adjanak. Áramoltassák a pozitív energiát.

 

 

 

Ha valaki száz évvel ezelőtt leírta azt, ami MA (is) aktuális, az azért lehetséges, mert ebben a mezőben, már akkor is - ott is létezett a gondolat. Ő elő tudta hívni "úgymond" az elméjébe, s átadta a többieknek. Az is igaz, hogy sok művészt nem ismertek el, nem ismernek el a kortársak. Ma sem........ sajnos.......valahogyan mindig meg kell halni ahhoz, hogy szeressék az Embert. :) Talán, ez azért van, mert a tudatosság mindig "kevesebb", s a "még alvók" egyszerűen nincsenek felkészülve a mesterelmék fogadására, megértésére. Szuper agyak, mert "előrébb járnak". Szuperek, mert látják a "jövőt". Kikövetkeztetik. Érzik. Látják. Hallják. Lehívják a közös hálóból, ami VAN. Mindig létezik.

 

 

 

Minden Ember más fejlődési utat jár be. Olyan ez, mint az iskola. Vannak elsősök, s vannak ötödikesek. Az ötödikes sem bántja azért a kis elsőst, mert még nem tud folyékonyan olvasni. Majd megtanulja. Majd megérti. Ha odaért. A kormegelőzők "gyorsabban" érnek oda. Jobban olvasnak. De ez nem azt jelenti, hogy a többiek nem jutnak el odáig. Minden idő kérdése. Meg kell várni. Ezért lehet az, hogy sok művészt, tudóst, feltalálót (etc.) nem ismernek el abban a korban, amelyben élnek. Mert csak később értik meg őket és azt, amit felmutatnak. Ez se nem jó, se nem rossz. Állapot.

 

 

 

Ha egy alkotást, alkotót "kevesen" szeretnek (szubjektív), nem veszít értékéből. Sőt. A tömeg, vagy a tucat ritkán "érdekes" , de valahogyan tényleg így van. Nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos - tudom, elcsépelt......Mégis azt érzem, egyre többen ébredünk, s látjuk meg a valódi Értéket. S talán észrevesszük, ha zsenik élnek körülöttünk. A magyarok amúgy is azok..... :) Jó lenne tisztes, tiszta helyre emelni őket. S kortársként is elfogadni, támogatni. Ehhez tudatosság kell, s odafigyelés........ és "irigykedés-mentesség". Munkájuk által mindannyian nemesebbé, többé, jobbá, szebbé válhatunk. 

 

 

méda heart

    

  

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.