Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: KORASZÜLÖTT HÚSVÉTI NYUSZIK

 

Hogy mennyire felborult a rend, s hogy milyen felgyorsított világban élünk, azt a "korán jött" húsvéti csokicsibék, csokinyuszik, csokitojások is bizonyítják. Ma vettem észre, hogy már megérkeztek az üzletek polcaira, pedig még tél van.......a karácsonyi és a mikulásos "áhítatból" még alig ocsúdtunk fel, máris készen állnak a húsvéti "csodák". Idén, 2015-ben, április 6-án lesz Húsvét hétfő, így addig még majdnem másfél hónap telik el. Azon gondolkodom, vajon, miért szükséges, hogy másfél-két hónappal korábban már a vevők elé kerüljenek a finomságok. Tudom, "naiv" vagyok, mégis úgy érzem, hogy ez egy picit illúziórombolás.

 

Anno, a '80-as években, egy-két héttel az ünnepek előtt kezdték feldíszíteni a boltokat, mesés hangulatot varázsolva. Azt hiszem, úgy volt jó, hiszen az Ember akkor tudott átszellemülni, akkor érezte, hogy valóban közeleg egy fontosabb esemény. Ma sietünk. Mindent előbb akarunk, mint ahogyan az idő engedi. Ahogyan elrendeltetett. Nekem egyáltalán nem tetszik, hogy már ma, azaz február 26-án, húsvéti ajándékokat vásárolhatnék (ha akarnék), mert úgy érzem, ennek még nincs itt az ideje. A mikulással is így jártam. Októberben megvettem magamnak a csoki télapómat, kitettem az asztalra, de decemberben már nem tudtam neki úgy örülni......egyszerűen azért, mert addigra elmúlt a varázsa. S azt hiszem, ez a jó szó.....a  VARÁZS!  :) Már nincs varázsa ezeknek az ünnepeknek (számomra), mert egyszerűen nem igazodom ki a hónapok összevisszaságán. Az időjárás sem mutatja igazán, hogy éppen melyik évszakban járunk, hiszen egyik nap tél van, a másik nap tavasz, aztán megint tél, esetleg ősz: egy hét alatt.

 

Miért nem adják meg az Embereknek a VÁRAKOZÁS ÖRÖMÉT? Miért nem engedik, hogy belül felkészüljenek ezekre az ünnepekre: izgatottan várva azokat? Miért kellene nekem már februárban csokinyulat vennem? 

 

 

nyuszi.jpg

 

 

 

Egyik évben júliusban szerettem volna bikinit venni........az összes butikban furcsán néztek rám. Bikinit?? Kérdezték! Ilyenkor?? Már az őszi-téli ruhákat tesszük ki a fogasokra. Bikinit nem júliusban kell venni, hanem decemberben - mondták az eladók....

- Aha. Tehát télen vegyünk bikinit, nyáron pedig nagykabátot. Értem. "Igazuk lehet"......... (??)  :)

 

Szóval ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy nem csoda, ha mindenki arról beszél, hogy felgyorsult a Világ. Igen. Valóban felgyorsult, mert felgyorsítottuk! Mindent minél gyorsabban, minél előbb, minél hatékonyabban szeretnénk......de hová ez a sietség? Hova rohanunk? Kergetnek minket valahová?

 

Mindenre van idő...... 

 

Remélem, hogy a csokinyuszik megvárnak engem, s Húsvét előtt pár nappal is ott lesznek még a polcon..... Ha nem, majd megveszem őket nyáron. Vagy télen? :)

 

 

méda, 2015

damailogo.jpg         

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.