Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: ISTEN-DÍJ

 

Sokféle díj létezik. Tudományos, irodalmi, művészeti, sport, stb. Kik adják Egymásnak ezeket a díjakat? Ki dönti el, "kinek jár", "kik a legjobbak"? S biztos, hogy azok kapják, akik megérdemlik, vagy fordítsuk meg a kérdést, KAPNAK AZOK DÍJAT, akik megérdemlik?

 

 

Néhány évvel ezelőtt megírtam "biográfiámat". Húsz éve tevékenykedem a médiában, s mivel igen elszánt vagyok, sok helyen megfordultam, dolgoztam - ez idő alatt. Gyerekkorom óta ez a szakma, elhívatás éltet. Szó szerint. smiley Egy évvel ezelőtt úgy éreztem, büszke vagyok magamra, hogy ennyi mindent elértem, megtapasztaltam........de mára valahogyan egészen másképpen látom......Életem díjai nem a munkámmal kapcsolatosak. Nem szakmaiak. Életünk FŐDÍJÁT nem Embertől kapjuk. "Dicsőséget Embertől nem veszek........" Mert minden Ember nagyszerű azért, amit tesz. Sok a "névtelen hős". Nagyon sokan vannak, akikről nem tudunk, nem tudnak. Arról, milyen szép, hétköznapinak mondott, nem hétköznapi tetteket hajtanak végre. Ha már enni adunk egy éhezőnek, csodát tettünk, Isten szemében. Kell ehhez díj? Bármilyen kitüntetés?

 

 

Nem számítanak a kitüntetések, sem a pozíció........ nincs alá- és fölérendeltség. Mindenki egyenlő. Nem lehet egyik Ember jobb a másiknál. Semmiben. Mindig Önmagunknál lehetünk jobbak - emberileg. Így a díjak értelmüket vesztik. A díj csak az egónak fontos... :) másnak nem. Miért kell mindig mindenféle címkéket magunkra és másokra ragasztgatni? Miért nem tudunk "csupaszon" SZERETNI? Csak úgy........ minden nélkül.  

 

 

A legnagyobb és maradandó díjat Isten osztja ki. A díj neve: SZERETET. Ezzel a díjjal mindenki rendelkezik. Mindenki kitüntetett. S mi is MINDENKIT kitüntethetünk vele. Nem kell hozzá semmi. Csak Ő. Azzal, hogy címkéket ragasztunk saját magunkra, megkülönböztetjük magunkat a másiktól. "Nincs másik. Sem jobb." A díj kívülről nem látszik. Ha csak nem tűzünk ki valamilyen kitüntetést a mellünkre. De miért is tűznénk? Kinek akarunk megfelelni? A közönségnek? A külső Szemeknek? Istent nem érdeklik ezek a dolgok. Isten nem a "ruházatunkat", a "testet" nézi, hanem a LELKÜNKET, az ÖNVALÓNKAT. Hogy mennyire vagyunk Emberek. Hogy milyen SZELLEMI ÉRTÉKEKKEL rendelkezünk. Ezek az örök kincsek, nem az anyag. smiley

 

 

 

Ne magunkért alkossunk. Tegyünk mindent Isten akarata szerint. Ő azt szeretné, ha HUMÁNUM élne az Emberek között. Ha SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN lennénk kiválók! S a SZERETETADÁSBAN! Az a mi legnagyobb díjunk, hogy képesek vagyunk adni, JÓT nyújtani: másoknak, mindenkinek. Ez a legnagyobb kiváltság. Isten díja. ILYEN ÉVÜNK LEGYEN! heart

 

 

 

meda-2016-szeretet-eve.jpg

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.