Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: IGAZ ZSÁK

 

 

Sokat gondolkodom azon, vajon miért fontos az Embernek, hogy mindenképpen igazuk legyen? S hogy a sok igazság közül melyik a tényleges? Hiszen mindenki azt állítja, hogy neki van igaza, még akkor is, ha két ellentétes, egymással nem "egyező" dolgot állítanak.....

 

Az Emberek igazságérzete hatalmas. Mindenki az igazát akarja igazolni. S nagyon meg vagyunk sértődve, ha nem sikerül, vagy, ha mások nem fogadják el a mi igazságunkat.............dolgozik az ego.

 

 

A Wikipédia szerint: "az igazság a valóság és a tudat megfelelése egymásnak. Az egyik legvitatottabb filozófiai fogalom."  Na igen, de mi a valóság? S mi befolyásolja a tudatot? 

 

 

Az igazság - szerintem - minden. Minden igaz, ami van, mert létezik. Ha nem lenne igaz, nem volna, nem lenne. Ha így nézzük mindenkinek igaza van - az Ő Világában éppen akkor az az igaz. Az más kérdés, hogy ez az elgondolás változhat, hiszen van úgy, hogy "ezt", s olyan is, hogy "azt" tartjuk igaznak. Egy dologról teljesen más  lehet a véleményünk (idő elteltével), az más kérdés, hogy ezt mi befolyásolja, befolyásolja-e valami......?

 

 

Ha az 'igazunktól' el tudnak tántorítani, az már nem igazság? Akkor már nem is volt eredetileg igazunk? Tekinthetjük így? S ha ez így van, az igazság egyenlő a hűséggel? Ha hűségesek vagyunk az igazunkhoz, akkor igazunk van? Akkor igaz, ha kitartunk mellette? Mindenáron kitartunk?

 

 

Miért kell, hogy igazunk legyen? :) Ez nem csupán az egónknak fontos? S miért fontos a másiknak, hogy ne nekem, hanem neki legyen igaza? Mert akkor úgy érzi, Ő nyert? Ő a győztes? Én senkit sem akarok legyőzni......Ez az 'igaz zsák'.......

 

 

Igen, sokféle "igaz zsák" létezik. Tele mindenfélével. Ezzel-azzal. 

 

 

Tiszteletben kell tartani a másikat.

 

A másik IGAZ ZSÁKJÁT. smiley

 

médaheart

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.