Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: EZERBŐL EGY(SÉG)

 

Egyből lett "ezer". Ezerből lesz újra EGY. Egységből származunk. Egyek voltunk. "Ezrek" lettünk. Szétszóródtunk. Fizikailag. De össze vagyunk kötve. Láthatatlan kötelék. Mindannyian ugyanabból az Egységből, energiahalmazból, Forrásból jöttünk. Más-más testet öltve. "Ezernyik vagyunk." Mégis. Vannak dolgok, melyekből "csak" EGY van. Sokat gondolkodom az EGYSÉG fogalmán. Hogyan válik valami eggyé? Mi kell hozzá? Hogyan lesz két fél(elem) Egy? A fél elemekből lehet-e EGY? Duális világból egypólusú felé haladunk......  

 

 

Ha azt nézzük, ezernyi egység (valamiből, bármiből) sok. Ezer darab alma: sok. Ezer darab cipő: sok. Ezer darab kalap: sok. Ezer forint (manapság): nem sok. :) Milyen érdekes az Egység fogalma. Ezernyi egység. Nem mindegy, honnan nézzük. Milyen "közegben". Miért van, hogy az alapdolgok drágák? Ha azt vesszük, egy lakás több millió forint (2015-ben). Sok-sok millió. Több tízmillió. Pedig csak négy falat és egy légüres teret veszünk meg. De kitől veszem el/meg? Amikor minden a miénk. Húsz millió alma: elképzelhetetlen. Húsz millió almát előteremteni szinte lehetetlen. Akkor miért várják el az Emberektől, hogy húsz millió forintot (húsz millió darab egységet) csak úgy "lazán" kifizessenek, megteremtsenek? Milyen erő (energia) kell ehhez? S biztos, hogy ez az energia tiszta, nemes, igaz és POZITÍV? Amikor azt hirdetik a reklámokban: "ez az autó "csak" 3millió Ft........kire gondolnak? Kinek "csak" a CSAK? Kinek csak "ennyi az annyi"? Miért várnak Tőlünk mindig ezernyi meg ezernyi  EGYSÉGET?

 

 

Ha mindannyian Egyek voltunk, miért nem emlékszünk a másikra? Mindenkire. Miért nem támogatjuk Egymást? Testvérek vagyunk. Miért vonz valaki, s mások miért nem? Mi az, amiért hiába találkozunk ezer és ezer Emberrel, mégis "csak az az EGY számít és érdekel". Az Egy(ség)-érzés miatt? Mert csak Vele tudom megjeleníteni az EGYSÉGET......Az egységhez analógia kell. Rokonság. Harmónia. EGY-ezőség. Hasonszőrűség. Nem elég a "majdnem olyan". Legyen: UGYANOLYAN. Pont. Ez az EGYSÉG. Ami ismerős. Ami "Én". Mi vagyunk.

 

 

méda heart 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.