Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: ENERGIÁT ADOK-VESZEK

 

Ha jól belegondolunk, egész földi létezésünk arról szól, hogy energiát adunk-veszünk. Anyagban vagyunk. Minden energia. A pénz: energia. Az élelem: energia. Az áram: energia. A fény: energia. A munka: energia. A tárgyak: energia. Az anyag: energia. Az érzelem: energia. A törődés, odafigyelés: energia. Az információ: energia. A Szeretet: energia. Mégis. Mi a különbség közöttük? Létezik "magasabb" és "alacsonyabb" rezgésű erő. Egyik lefelé húz, a másik felfelé: belül.

 

Energiát adunk-veszünk. Egymástól. Az Univerzumtól. Így tartható fent az Élet. Befogadás, elengedés. Fontos, hogy mindig annyit adjunk, mint amennyit "elveszünk". Arányos legyen. A kettő. Ha többet veszünk el,  azt kihasználásnak hívják. Vagy "energiavámpírságnak"Az energia szabadon a rendelkezésünkre áll. Elvileg. Eredendőn. Ahhoz, hogy Életben tartsunk dolgokat, mozgatni kell. Áramoltatni. Nem jó, ha mindent magunkhoz akarunk láncolni. Beragad. Nem fejlődik. Elengedni is tudni kell, nem csak mindig bekebelezni.

 

 

A mai Világ nem ezt diktálja. Hanem azt, hogy mindent szerezzünk meg magunknak. De mindent nem lehet... :) nem is érdemes. Anyagot biztosan nem. Szellemi Kincseket érdemes gyűjteni, s "elraktározni" az Önvalónkban... Azért "értékesebb", vagy időtállóbb, mert örök. Az anyag nem. Azért anyag.... :) Csak ideig-óráig van rá szükségünk. Amíg itt vagyunk. Amíg így vagyunk itt.

 

 

Az Ember energialény. Érzelmeink: energia. Minden, ami körülvesz: az. Csak különböző sűrűségűek. Vannak "nehezebb" és vannak "könnyebb" dolgok. Van, ami "korábban" sűrűsödik anyaggá, van, ami "később". Bár az időnek itt nem sok szerepe van. Ha csak nem az, hogy egyszerre nem sűrűsödhet be minden. Káosz lenne. Ezért kell végigjárni a ranglétrát. Azt a bizonyos utat. Lépcsőfokonként. Ehhez kell a Türelem. S az alázat. Hogy tűrjük az anyagot. És az időt. Mert a szellem gyorsabban szárnyal. Az anyag döcög. 

 

 

Adjunk Egymásnak energiát. Tiszta Energiát. Szeretetet. A legmagasabb, legnemesebb, legfontosabb erőt. heart smiley

 

 

méda rb.  heart

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.