Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: EMBER(I)SÉG

 

 

Sokat gondolkodom, mit jelent EMBERNEK LENNI. Mi az emberség, emberiség...................

 

S igazából arra a következtetésre jutottam, hogy az EMBERSÉG, vagy a humánum, nem más, mint a SEGÍTSÉGNYÚJTÁS. Ma, amikor annyi gond és baj van, kötelességünk Egymáson segíteni. Amikor ANNYI EMBER ÉHEZIK, NEM LEHET MÁSNAK "NYOLC AUTÓJA A GARÁZSBAN"! NEM! S tudjátok, miért? Mert ez nem helyes. Mert ez (így) nem jó. Olyan sokan jóllaknának az árából.... Istenem, de sokan............  

 

 

 

 

ember-az-ertek.jpg

 

 

 

 

Nem azzal segítünk, ha okosakat mondunk. Nem is azzal, ha pökhendin ítélkezünk, ujjal mutogatunk. Segítségnyújtás az, mikor OTT VAGYUNK, ahol kell. Amikor CSELEKSZÜNK. Szó nélkül. Kérés nélkül. Amikor megyünk, s csináljuk! Mindig.  

 

 

 

Nem igaz, hogy nem érzitek, mennyire el kellene a SEGÍTSÉG, A TÁMASZ: mindenhol. Mégis. Homokba dugják a fejüket azok, akiknek nem kellene. Akiknek nagyon nem. Pedig az Ő dolguk (is) lenne. Bizony.   

 

 

 

Számomra.... z elmúlt 10-11 év tanulsága, ez. Az az út, amit bejártam, ami nagyon nem volt könnyű, erre tanított meg. Erre is. Hogy lássam. Kik azok, akik Emberségesek, kik azok, akik igazi EMBEREK. Az Önzetlenség, az Őszinteség, a tett, az igaz Tett, az Egymáshoz fordulás: vagyon. Kincs. Érték. Ezt kellene építeni. 

 

 

Jó lenne, ha változna a Világ. Sokszor leírom. Jó lenne, ha felismernénk, milyen nagy Adomány, ha másoknak segíthetünk. Ha Ember(i)ségesek vagyunk. "Köszönd meg, ha adhatsz. Köszönd meg, hogy képes vagy rá." Nagy dolog. Nagy.

 

médaheart

 

damai-logouj.jpg

 

 

 

....és a zene..............

https://www.youtube.com/watch?v=OzHoQBQbSaA

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.