Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: EGYEZ(Z)ÜNK!

 

Milyen érdekes (vagy inkább szomorú), hogy az Emberek mindenben azt keresik, miben különböznek egymástól. Kezdődik az óvodában. Mindenki külön jelet kap. Majd az iskolában az osztályozás: Te kettes (tanuló) vagy, Ő négyes, a harmadik ötös. Aztán itt vannak a versenyek. Állandóan versenyzünk. Mindig jobbak akarunk lenni a másiknál. Győzni akarunk. Ki felett? Mi felett? Túl sok időt, pénzt, energiát fordítunk egymás legyőzésére. Miért nem egymás megismerésére, segítésére, felemelésére tesszük ugyanezt?  

 

 

Mindig különbözni akarunk. Soha nem egyezni. Egyezzünk már! :) Annyi hasonlóság van közöttünk. Neked is két kezed van. Nekem is. Neked is van szemed. Nekem is. Te is azzal látsz. Én is. Mindenkinek VAN szíve. Ugyanúgy nézünk ki, ugyanúgy létezünk. Ha éhesek vagyunk, eszünk. Ha szomjasak, iszunk. Ha álmosak, alszunk......Nem látom, mi 'a' más. Van olyan?

 

 

EGY-ezünk. Egy helyről jövünk. Ugyanabból az "energiahalmazból" származnunk. A különbség illúzió. Az Emberi EGO különbségeket gyárt. Méricskél. Összehasonlít. Így táplálja magát. Így védekezik. A SZÍV NEM EZT TESZI! A SZERETET NEM VÁLOGAT. Nem az Ő műfaja. Érzi, hogy mindannyian EGY-ek vagyunk. Csak külön testben élünk. Földön vagyunk. Így működünk. Külön járművekben járunk. Amelyek egymás felé, az EGY-ség irányába haladnak, hajtanak. Bízom Benne.

 

 

 

Rokonkereső vagyok. Tudatosan választom a mellettem Élőket, tevékenykedőket, Barátokat, kollégákat, ismerősöket. Hasonszőrűeket. De ez nem mindenkinek tetszik. Nem mindenki bírja az egyezőséget. Nem mindenki szereti látni Önmagát a másik által tartott Tükörben. A saját TÜKÖRKÉPÉBEN. Na igen, nehéz feladat. Szembenézni Önmagunkkal. Pedig: érdemes. Szerintem a rokonlelkek azért hasonlítanak, hogy könnyebben egymásra találjanak. Mert dolguk van. Mert TÜKRÖT kell tartaniuk, tartanunk Egymásnak. Egy...más..........Mindenki Tükör a másik számára. Sokat tanulhatunk a többiektől: magunkról. Ezért vagyunk. Itt. S így.  

 

 

 

Egymás aurájában élünk. Nem vagyunk távol egymástól. Össze vagyunk kötve. Ezt a szálat nem lehet elszakítani. Soha. Akkor sem, ha fizikailag nem élünk egymás mellett. Mindenki hozzánk tesz valamit. S mi is fontos szerepet játszunk mások Életében. Ajándék.

 

 

 

Olyan jó lenne, ha végre nem egymás ellen hajtanánk. Ha többet segítenénk és törődnénk a másikkal. S akkor rájönnénk, nincs is másik. Mert a másik is "ÉN" vagyok. Ami nekem rosszul esik, neki is. Ami nekem örömet okoz, neki is. A Boldogság forrása egy. A fájdalomé is. Én is azt érzem, amit TE. 

 

 

 

Ha ez az energia összeadódna! Csodákra lennénk képesek. Minél több pozitív erőforrás összpontosul EGY helyre, annál több JÓ dolgot tudunk létrehozni, teremteni. De ehhez közösen kell működnünk. Egy célért. Egy irányba kell néznünk. Haladnunk. A széthúzás nem segít. 

 

 

 

 

Az EGY-ezés ezt jelenti. Ha rendelkezünk beleérző-képességgel, empátiával, akkor tudjuk, hogy amit magunknak nem akarunk, másoknak sem kívánhatjuk. S fordítva. Amit szeretnénk, ami jó, legyen meg a másiknak is. Mindig ebből, azaz MAG-unkból kell kiindulni. Mert minden Belőlünk származik. Az EGY-ségből.

 

 

 méda heart

meda-egyenlo-ertek.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.