Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: EGY LÉLEK, KÉT IGEN

 

Egyre több fórum, cikk, előadás születik a női és férfi szerepekről. Arról, hogyan cserélődtek fel napjainkban: "a nők elférfiasodtak", "a férfiak elnőiesedtek" - mondják. Vizsgálják, mi lehet az oka, hogyan hat a jelenség a társadalomra, a népesség alakulására. Mindig eltűnődöm azon, miért gondolják úgy, hogy a "a nők elférfiasodtak", "a férfiak pedig elnőiesedtek", amikor soha nem beszélhet(t)ünk tiszta jegyekről. Nincs tisztán női és férfi princípium. Mindenkiben megvan ez is, az is. Mindkét fajta ENERGIA. Nem a testiségre, a fizikai mivoltra, adottságra gondolok. Van egyszer a test, s van a lélek. A lélek energia. A test anyag. Az energia pedig - szerintem - kettős. Mindent tartalmaz. Nézzük meg.......  

 

 

 

 

                                                            JANG                         JIN

 
   
Fény fény sötétség
Hőmérséklet forró hideg
Elem tűz víz
Hőérzet láz vacogás
Nem férfi
Megjelenési forma energia anyag
Dimenzió idő tér
Hely fent lent
  kívül belül
Cselekmény mozgás pihenés
  változás állandóság
Irány kifelé befelé
  felfelé lefelé
  kelet nyugat
  észak dél
Fiziológia funkció serkentő gátló
Pszichológiai funkció kifelé forduló befelé forduló
  vezető követő
  kreativitás vakhit
  harag megbocsátás
  merev rugalmas
Évszak tavasz ősz
  nyár tél
Napszak nappal éjszaka
  délelőtt délután
Íz csípős savanyú
  édes sós
Tendencia bővülés összehúzódás
  tágulás zsugorodás

 

Forráshttp://www.csikung-tanfolyam.hu/jin-jang.html

 

 

 

jinjang.gif

 

 

Ha végigolvassuk a táblázatot, s megnézzük a képet (EGYSÉG), láthatjuk, egyik minőség sem létezik a másik nélkül, mivel - egyelőre - duális (s nem egypólusú) Világrendben élünk. Tehát: minden kettős. A fekete tartalmazza a  fehéret, a nő a férfit, s fordítva. Így alkotnak EGY-ség-et. A "Nem nélküli igen" című cikkemben leírom, hogy a léleknek nincs neme, csak a testnek van. Amikor lelkek vagyunk, nem vagyunk "sem nők, sem férfiak". "Energia vagyunk". Leszületésünk előtt választunk nemet (a test nemét), éppen azt, amiben az aktuális feladatunkat teljesítenünk kell / akarjuk. Semmi sem véletlen. Nem véletlenül vagyunk azok, akik. Nem véletlenül hordjuk azt a kabátot, ami rajtunk van. A test anyag, köpeny.  

 

 

 

Akkor megkérdezhetjük, mitől nő a nő és mitől férfi a férfi? Ha minden voltunk már, s mindkét minőség (energia) egyszerre (nem egyenlő arányban) létezik bennünk. Számtalan helyen írnak arról, hogyan legyenek az Emberek: "JÓ NŐK" és "JÓ PASIK." Hát, nem a parfümöktől..... Én megkérdezem: miért kellene jó nőnek, vagy jó pasinak lenni? Ki a fenének szeretnénk mi megfelelni? Szerintem az a jó nő, vagy jó férfi, aki nem akar "jó nő", vagy "jó férfi" lenni. LEGYÜNK JÓ EMBEREK! 

 

 

 

 

A foglalkozásoknak, a tevékenységeknek, a hivatásnak, vagy akár a házimunkának NINCS NEME. Én még nem láttam "női", vagy "férfi" porszívót. Sőt, "női" és "férfi" kalapácsot sem. Tehát: mindenki nyugodtan a kezébe veheti mindkettőt. Attól nem leszek "férfias", ha meg tudok szerelni egy videót, vagy be tudok verni egy szöget a falba.  S a férfiaknak sem lesz semmi bajuk, ha elmosogatnak maguk után, vagy elmennek bevásárolni. 2016-ot írunk. Jó lenne már ebben a kérdésben (is) kicsit előrehaladottabb állapotban lenni.........

 

 

 

Mindenki volt már nő és férfi. Hét Életenként (leszületésenként) nemet váltunk. Tehát már elég sok mindent kipróbáltunk. S lehet, hogy azért, amiért ma elítélsz valakit, Te pontosan azt tetted előző Életedben, csak nem emlékszel rá. Tehát mindenkinek megvan a feladata, tanulnivalója: mindig. Ezért vagyunk itt, a Föld nevű bolygón. Különben már nem lennénk Emberbőrben.    

 

 

 

Szeretem, ha egy férfi házias. Nekem pont attól Férfi a Férfi, ha be tud vásárolni, tud főzni, s szereti a házimunkát. A nők pedig sokkal nőiesebbek lehetnek attól, ha olyan dolgokat is meg tudnak csinálni, amelyekre rányomják a bélyeget: férfias munka, vagy foglalkozás. Én például tudok bútorokat tologatni, 15 kilós pakkot felcipelni az emeletre, szerelni, terepbicózni, pénzt keresni, edzeni, értek a műszaki eszközökhöz, s már a pókot is ki merem tenni egyedül a szobából.....ettől én elférfiasodtam volna?? Büszke vagyok arra, hogy mindenféle feladatot meg tudok oldani (s nem nyavalygok), amellett, hogy a klasszikus teendőket is ellátom. 

 

 

 

Azt mondják, kevesebb gyermek születik, kevesebben kötnek házasságot. Remélem, senki sem gondolja úgy, hogy az Élet valamiféle termelőüzem, vagy teljesítménytúra. Az Emberek azért találják meg nehezebben (vagy később) a párjukat, mert tudatosabbak. Ez a Világ rendje - most. Új, más korszakban élünk. Haladunk az egypólusú felé, az Egység irányába, amihez az Igazi párunkat (ikerlelkünket) kell megtalálnunk, s vele Egyet alkotnunk. Ehhez viszont ÉRETTSÉG kell. Az ÉRETTSÉGHEZ pedig IDŐ! Egyébként pedig 60 ezer forintból elég nehéz eltartani egy, vagy több gyermeket, ha már itt tartunk. De ebbe most ne menjünk bele.

 

 

 

Sokkal inkább fontos az, hogy egy gyermek, egy LÉLEK, akkor és oda költözik le fizikai testbe, ahol és amikor dolga van. Amikor itt az ideje. Előbb úgysem fog. Tehát: ez sem véletlen. Ahová nem születik gyermek, oda  nem is kell. Mert azoknak a felnőtteknek nem az a dolguk. Ez az egyéni rezgésszámmal is összefügg. Lehet, hogy nekik előző Életükben több gyermekük is volt, s akiknek most van, korábban nem volt. Ez az a folyamat, amit nem lehet erőltetni, sem elvárni senkitől. Nekem azért nincs gyermekem, sem férjem, mert még nem találtam meg az Igazit. Ennyire egyszerű. Nem azért, mert önző volnék. Akkor lennék az, ha mást áltatnék azzal, hogy "Ő" a Szívem választottja, amikor "nem Ő az". A gyereket pedig nem használjuk ürügynek, vagy összekötő kapocsnak! Ha egy kapcsolat nem működik, gyermekkel sem fog. Így senkit sem lehet megfogni. Nem is szabad. Ne felejtsük el, a gyermek: EMBER. Egy másik, egyedi Létező. Felelősséggel tartozunk egy ÚJ ÉLET megteremtéséért.  

 

 

 

NEM a testek ismerik fel Egymást. A LELKEK emlékeznek, s SZERETIK meg a másikat. Nem is emlékezhetnek, hiszen a köztes állapotban lelkek vagyunk (test) nélkül. Ott az energia dominál, aminek nincs neme. Csak itt kapunk nemet, amikor testbe bújunk. Az előző Életünkben pedig totál másképpen néztünk ki. smiley Lehet, hogy az, aki ma az Apukád, előző Életedben a fiad volt, vagy fordítva. Ha valaki ismerős, akkor a LELKE ISMERŐS, nem a külseje.  

 

 

méda heart 

 

https://www.youtube.com/channel/UCiyv9p2F7pd1qpBQwLV9kIA/videos

 

MÉDA: NEM NÉLKÜL(I) IGEN https://damai.eoldal.hu/cikkek/meda-gondolatai/meda--nem-nelkul-i--igen.html - amit sokan kedveltek! heart smiley

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.