Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: BŐSÉG(ES) FOGYÓ-KÚRA

 

Furcsa ellentmondásban élünk. Míg mindenből a bőséget keressük: ételből, italból, luxuscikkekből, nőkből-férfiakból, használati tárgyakból, addig a testünket lefogyasztjuk. Tárgyakból: bőség. Testünkből: szegénység.

 

Igen. A mai társadalom így él. Azt hisszük, akkor vagyunk jók, elegek, ha mindenből minél több és minél drágább van nekünk; a testünkből pedig minél kisebb, minél vékonyabb.

 

Hmm.......nem is olyan régen még nem így volt. Nem ez volt az érték. Vajon hogyan, mikor és miért változott meg eme szemlélet?

 

“Már nem elég egy autó. Nem elég a kisebb ház. Nem elég egy szerető. Nem elég a normál. Nem elég a hagyományos étel. Nem elég egy liter. Mindenből sok kell. Mindenből dömping!” Tömegtermelés van. Ömlesztik a sok felesleges tárgyat. “Nem elég, ha csörög a telefonunk, beszéljen is! Legyen OKOS! Legyen okosabb nálunk! Sőt! Csináljon meg mindent helyettünk! Nekünk gondolkodni sem kelljen!” “Sőt, a mosóporunk is legyen intelligens. Mert a hagyományossal már nem is tudunk mosni....” “Vásároljuk tele a kosarunkat, attól leszünk menők!” Menjünk minden hétvégén bulizni, és vedeljünk minél többet, akkor vagyunk valakik!” Legyen minél több nőnk és pasink, mert, ha kevés van, hűűű, de ciki...” Szégyen........szégyen.........

 

 

Mindent felhalmozunk. Magunkat mégis sanyargatjuk. Mindenféle diétával. Kivonjuk a cukrot, a sót, a húst, a fehérjét, a szénhidrátot, a glutént, a tejcukrot, a mindenféle összetevőt a szervezetünkből (SZER(Isten)-vezet)......mindentől mentesen élünk. Lassan már levegőt sem veszünk...........és egyre fogyunk. Egyre kisebbek vagyunk. Kinek akarunk megfelelni?

 

 

Hogyan lesz így erőnk Élni? Hogyan teljesítünk, ha már semmi sem marad bennünk? Ha már nem is látszunk..............

 

 

Furcsa ellentmondás. Mindenben a Bőséget keressük. Csak Önmagunkban nem. Kívül keressük a vigaszt. A megbékélést. De Önmagunkkal nem vagyunk jóban. Önmagunkkal mikor kötünk barátságot?

 

 

 

méda heart

damai-logouj.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.