Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: AZ EMBERSÉG TANULHATÓ

 

Az Emberség tanulható........fejleszthető. Elsősorban azzal, ha kíváncsiak vagyunk. Nem csak a saját dolgainkra. Azokéra is, akiket nem ismerünk. Még. Ez a nyitottság. Amikor nem ítélkezünk, hanem figyelünk. Az Emberséget lehet gyakorolni: névtelenül segíteni, ösztönözni másokat, s NEM azt nézni: ki viselkedik úgy, ami (aki) nekünk nem tetszik (mert ez nem egyenlő azzal, hogy rossz......) Nyitni kell. Megnézni a dolgok mindkét (vagy több) oldalát. Nem félni. Az ismeretlentől. A félelem tesz zárttá Bennünket. A rossz beidegződések. Pedig olyan jó, amikor kinyitjuk az ajtót. Csodás dolgokat fedezhetünk fel "mögötte". Szó szerint. Ismerkedni kell. Nincs más út. smiley Sok új dolgot megtudhatunk: Önmagunkról. Megismerhetjük: határainkat, félelmeinket, zártságunk okát, s azt, hogyan lehetünk jobbak-kedvesebbek-figyelmesebbek, empatikusak.

 

 

Az Emberség gyakorolható: adakozással is. Önzetlenül. Fogj meg egy táska ruhát és vidd el a helyi hajléktalanszállóra, vagy bárhová, ahol szükség van. Adj élelmet! Adj Szeretetet! De: SOHA ne várj érte semmit cserébe. Köszönöm-öt  SEM! Menj és adj! Ne azt nézd, hogy hálásak-e érte vagy sem. Nem ez a lényeg! Legyél önzetlen EMBER Isten szemében. Hadd legyen RÁD BÜSZKE. :) Nem kell másokra várni, sem hallgatni. CSELEKEDNI KELL! heartEz a legnagyobb segítség!

 

 

 

Az Emberség tanulható. Az adakozás gyakorolható. A lemondás - mások javára - szinte kötelező. Annyi mindenünk van. Minek ennyi tárgy? Haszontalan vacak. Másnak téli kabátja sincs...........adj! Te is örülnél, ha mások segítenének Neked. A másik is TE vagy. Ő=Te. Nézd, milyen szomorú a Világ............Szeretetre Éhes.Oszd szét: a Fényed, Ölelésed, Tudásod, Pozitív energiád, a Szót. Mentsd meg a Világot! Te is képes vagy rá! :)             

 

 

méda heart