Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: A SZERZŐ(D) ÉN VAGYOK!

 

Szerzőnek az írót nevezzük, aki leír, megalkot gondolatokat, majd közzéteszi. Egyedüliként. De.......és itt jön a de! Mi van akkor, ha ez a gondolat nem csupán az Övé? Ha nem csak a "saját kútfőjéből" származik, hanem egészen máshonnan, másokkal egyetemben?  

 

Létezik egy közös energiamező. Kollektív Tudat(feletti). Amiben sok információ raktározódik. Ebbe azok képesek "belenézni", "belehallgatni", akik elértek egy bizonyos (tudat)állapotot. Ezt nevezhetjük kiváltságnak, kiválasztottságnak, tudásnak, érzékenységnek, vagy vállalt feladatnak (én az utóbbit választom). Ezeket az Embereket hívják médiumoknak, közvetítőknek, "súgóknak", prófétáknak, akik valahonnan, s itt sokan az Égieket szokták emlegetni, elhozzák az Embereknek az igazságot, a megváltó Szót. Itt megint tehetnénk egy kérdőjelet. Kinek mit jelent az igazság? Létezik-e Egyetemes, mindenre IGAZ IGAZ, vagy mindenkinek más az igazsága? Szerintem, de ez csupán az én véleményem, minden igaz, ami van, mert létezik. Ha nem lenne igaz, nem létezne. Tehát mindenkinek igaza van. Miért? Mert mindenki a saját igazát igazolja. Ha belegondolunk, mindig azt tartjuk IGAZ(i)NAK, ami ISMERŐS. Ami hozzánk, a mi gondolkodásmódunkhoz, érzéseinkhez, zsigerünkhöz közel áll. Tehát mindig valami BELSŐ késztetésből kiinduló ügy. Az igaz számunkra, amit belülről igaznak vélünk. Az az IGAZ,(i) ami "MI" vagyunk. Ami Velünk analóg. Ami nem olyan, mint mi: "műnek", vagy "másnak", súlyosabb esetben "hazugságnak" véljük. De lehet, hogy ami nekem mű, másnak az az igaz(i). Mindig azt utasítjuk el, amit magunkban utasítunk el. Amilyenek NEM akarunk lenni. Ha például én nem szeretem a középszerűt, a giccset, az "amatőr" művészetet, az azért van, mert tulajdonképpen magamban nem szeretem, vagy nem szeretnék AMATŐR lenni = PROFIVÁ szeretnék válni, s ezért mindent megteszek. Pontosan azért zavar másban a lustaság, a megelégedettség, a lemondás és a félmunka - mert Én nem vagyok ilyen, s nem is szeretnék ilyen lenni. "Minden Belőlünk indul." 

 

 

Az igazságnak annyi köze van a KÖZÖS TUDATMEZŐHÖZ, hogy egyszerre több Ember is "kiveheti" belőle ugyanazt az információt, de mivel nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások a megélt tapasztalatai és a tudati szintje, érzékenysége ezért: mindenki máshogyan adja közre ezeket a gondolatokat. Más formában, más szájízzel. Mondok egy példát. Ha hat Ember ugyanazt az ételt készíti, pl. töltött káposztát, soha nem lesz két egyforma töltött káposzta, mert mindenkinek más az ízvilága, más a főzési technikája, mások a tapasztalatai, gyakorlata, stb. Tehát: a töltött káposzta mindenhol töltött káposzta marad, de az ÍZE, az IGAZSÁGA mindenkinél EGYEDI. smiley  De ez nem baj. Sőt! JÓ! Hiszen ettől színes és kerek a Világ. Gondoljátok el, milyen lenne, ha mind a hat Ember ugyanolyan ízű ételt készítene. Rém unalmas. 

 

 

Pontosan ez van az alkotókkal is. Nagyjából mindenki ugyanazokat a témákat jeleníti meg, csak más-más formában, más-más "ízvilággal". Van, aki zenében, van, aki a festészetben teszi ezt, s van, aki ír.......:) Az írók és/vagy a nagy gondolkodók között is nagyon sok hasonlóság van. Léteznek olyan mondatok, amelyeket már százan leírtunk, csak más-más szavakkal, másképpen megfogalmazva. Ez azért van, mert mindannyian ugyanabból a KÖZÖS tudatmezőből SZEREZZÜK, halljuk meg azokat. S itt jön a SZERZŐ fogalmának lényege. A SZERZŐ nem a saját gondolatait közvetíti, "csak"""SZEREZ", közvetít. Belenézünk az információs mezőbe, majd mivel Emberek vagyunk, s van kezünk-szánk, (azaz fizikai testben létezünk), közzé tudjuk tenni az ott létrejött és tárolt gondolatokat - beszéddel, írással. Ha csak szellemi lények lennénk, nehezen tudnánk ezt megtenni, max. sugallnánk. Ez az energia összeadódik: mindenkitől, mindenhonnan származik. Tehát, nincs olyan, hogy valaki gondolatokat lop a másiktól, mert ez a TUDATHÁLÓ: KÖZÖS! Együtt hoztuk létre, s együtt is használjuk! Tehát - elvileg - mindenki hozzáférhet, mint a könyvekhez a könyvtárakban. De ahhoz, hogy ezekhez a gondolatokhoz hozzáférjünk, s közvetíteni tudjuk, aztán "becsomagoljuk" fotókba, színdarabba, zenébe, szoborba, könyvbe, stb., SOKAT KELL TENNI. Ehhez kell a kiüresedés és a Csend. És a lemondás. Csak ilyen áron juthatunk el az Életmentő Szavakhoz, vagy az igaz gondolatokhoz, amiket átadunk az Embereknek. S itt ez a lényeg. Hogy ADJUK ÁT. Ne tartsuk meg. Azért kaptuk, hogy szolgáljunk velük! 

 

 

 

A történetnek még nincs vége. Hogyan lehet az, hogy vannak olyan Emberek, akik ugyanolyan gondolatokat közölnek, ugyanolyan szavakkal, stílusban, netán még ugyanolyan formában - akkor is, ha nagyon távol élnek egymástól....(?)  Az én gondolatom az, hogy ez azért lehetséges, mert nagyon egyformák. Azaz ez a két, vagy több Ember UGYANAZ a minőség. Ugyanazt (vagy hasonló szintű) energiát hordoznak, s itt nem a fizikai erőre gondolok. Ami még egyező lehet, az a tudatszint. Akik hasonló szinten vannak, hasonló gondolatokat "csatornáznak" ki vagy le: ebből a tudatmezőből. Ezért van az, hogy a nagy vallásalapítók, vagy gondolkodók lényegében ugyanarról beszélnek, csak más-más köntösbe bújtatva. S akkor megkérdezem, melyik az IGAZ?  smiley Kinek van igaza - közülük? Ha mindenki ugyanonnan, ugyanabból a helyről származtatja tudását, gondolatait. Ha kiteszek egy kosár almát, s abból tíz Ember kiveszi a maga almáját, s az egyik kicsit pirosabb, a másik kicsit nagyobb, a harmadik keményebb, attól még NEM ALMA az ALMA? Mindegyik ALMA, tehát a lényeg (a TARTALOM) ugyanaz, csak a FORMA MÁS.    

 

 

 

A másik kérdés, hogy valóban az Égiektől kapjuk ezeket a gondolatokat? Biztos, hogy ezek az ÉGBEN vannak? smiley Hol van ez a közös Tudatmező? Mert minden, ami kint van, az BENT van. Nem lehet, hogy amit mi mindig az ÉGBEN keresünk, az tulajdonképpen Bennünk van? smiley S ha igen..........akkor minden Emberben benne kell, hogy legyen. Az is, amit most leírok. Csak Te még nem ástad elő magadból. Vagy nem így. Vagy nem most. Mindennek eljön az ideje. Lehet, hogy mi magunk vagyunk a KÖZÖS TUDATMEZŐ, s mindez BENNÜNK létezik. Tehát, mindenki hozzáférhet Önmagához, csak a FÓKUSZ nem mindegy. Hogy ki mire figyel és összpontosít. Ha az Önvalóra, akkor meghallhatjuk ezeket a gondolatokat. Benned is ott vannak. Halld meg! :) Ne utasítsd el! Aztán foglald keretbe. Mindegy, milyen eszközzel. A SZERZŐK mi vagyunk. EGYEDIEK. De! A GONDOLAT KÖZÖS. A GONDOLAT MINDENKIÉ. smiley 

 

 

méda heart

https://www.youtube.com/channel/UCiyv9p2F7pd1qpBQwLV9kIA/videos

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.