Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: A NYITOTTSÁG ÉLETMENTŐ

 

A fejlődés egyik alappillére, hogy nyitott legyen az Ember. Ne hagyjuk úgy a Világot, ezzel együtt Önmagunkat sem, ahogyan "találtuk". 

 

Több olyan kapott és hallott mintát hordozunk magunkban (akár egész Életünkben), amelyek nem a saját gondolataink, nem az 'ÉN', nem a 'Mi', ezért nem is tudjuk őket magunkévá tenni, nem tudunk ÖN-MAG-UNK lenni. Csupán "hallottunk valahol valamit", vagy már a "felmenőink is ezt követték", s el is hitetik velünk, hogy nekünk is így kell(ene) cselekednünk, vélekednünk, viselkednünk. Ha az Ember nem a saját gondolata, ÖN - magja szerint él, nem teljesedhet ki, nem lehet EGÉSZ(séges) Ember, hiszen nem a személyes Életfeladatát, hanem másokét teljesíti. Akkor soha nem talál rá az ÖNNÖNVALÓ KINCSESLÁDÁJÁRA. Pedig sok gyönyörűséget rejt.....

 

 

Különböző "beidegződéseket" kapunk először Otthon, a közvetlen családtagjainktól. Majd intézményes keretek között, iskolákban, óvodákban, később a munkahelyeken, barátok, ismerősök körében. Ezek mind hozott és hallott minták, amelyek ritkán lehetnek általános érvényűek, hiszen egy dologról sokszor elfeledkezünk: mindenki egyedi lény, EGY- ÉN (benne is van a nevében), így ami neked jó, nem biztos, hogy nekem is, és fordítva....elég ritkán van így, hiszen mindenki egyedi utat jár be, személyes életfeladattal, küldetéssel. Ha megpróbáljuk azokat a gondolati mintákat követni, amelyeket mások állítanak fel nekünk, nem tudjuk beteljesíteni azt, amiért jöttünk! 

 

 

Mondok egy példát. Vannak, akik szerint akkor jó a palacsinta, ha rengeteg olajjal sütjük (ami már teljesen ellepi), s akkor ettünk igazán rendesen, ha ezekből az olajjal átitatott édességekből minimum tíz darabot magunkénak tudunk. "Akkor értékes valaki, ha sok pénze, nagy háza, sok luxus autója van, nem mellesleg állandóan a médiában szerepel (mindegy, hogy mit csinál)." "Sok pénzt csak sok munkával lehet keresni." "Lakásod csak hitelből lehet." (Ha látnak valamit a televízióban, rögtön elhiszik, tovább már nem mennek gondolati síkon). " Minden gyógyszer gyógyít." "Az Ember csak áldozat lehet, s különben is sz*r minden."Azért kellene nekem is "így csinálni", "így gondolkodni", mert ő és a felmenői is így tettek, vagy: ezt hallották valamikor, valahol?? -  De akkor hol van itt az EGYÉN? :) A saját mag, az Önvaló? Hol van a megismételhetetlen, csodálatos EGYEDI ÉN? Miért fosztjuk meg Önmagunkat saját magunktól? Miért nem ismerjük, fedezzük fel Önmagunkat? Nem is sejtjük, milyen csodálatos tudás birtokában vagyunk, amely pontosan azt segítené elő, hogy ne kelljen más rossz beidegződései szerint élni, tenni. Mindenen picit TÚL kell látni! Önmagunk korlátain TÚL! Nyitott elmével kell járni. Sokkal egészségesebb!   

 

 

Mert: a palacsinta nem akkor finom és egészséges, ha tocsog a zsírban. Ha így tennék, 120 kiló volnék. Lakást nem csak hitelből lehet vásárolni. Sőt! Eladósítja az Embert. A pénz energia, amit gondolati síkon tudunk teremteni az Önvalónk által (ahogy mindent), nem pedig napi 16 óra munkával, amivel maximum az egészségünket tesszük tönkre. Nem minden igaz, ami a médiában zajlik. Nem kell hinni a félemlítéseknek! Az anyagi "sok(k)lét" nem egyenlő a jóléttel! :) Nem anyagi javakat kell gyűjteni, mert nem időtállóak. S nem minden sz*r.....Sőt! 

 

 

Miért zárjuk be Önmagukat a saját börtönünkbe? Miért nem  nyitjuk ki? 

 

 

A nyitott gondolkodás Életmentő! :)

 

 

Hogy miért? Mert olyan dolgokat tudunk meg magunkról, másokról, a Világról, amelyeket zárt, korlátolt elmével aligha, s ezzel csakis önmagunktól vesszük el a lehetőséget a csodás ÉLETTŐL, mások megismerésétől! :)  Önmagunknak ártunk, ha nem vagyunk nyitottak!  

 

 

Mert:

- öngyógyítók vagyunk

- másokat is meg tudunk gyógyítani

- mindent mi teremtünk magunk köré, azaz tudunk teremteni! :)

- képesek vagyunk minden negatív energiát pozitívra átírni

- meg tudjuk változtatni a Világunkat, belső harmónia által

- milliószor nagyobb a tudásunk, mint amennyiről tudunk, s amennyit használunk

- a nehézségeket Önmagunknak gyártjuk, hogy tanuljunk belőle

- a szenvedés egy idő után nem szükséges ( mi döntünk felőle!)

- a fél-elem nem egész(séges)

- csodálatos lények vagyunk, hatalmas tudással, lehetőségekkel

- nem vagyunk rosszak, ha valamit nem tudunk! :)

- az idő végtelen

- nincs halál, csupán átmenet

- minden Jó és bőség rendelkezésünkre áll

- ha valamiben szűkölködünk, az csupán a zárt elménk kivetülése anyagban

- ha valamit elutasítunk másban, azt igazából Önmagunkban utasítjuk el....

- minden Ember eredendően JÓ!

- A Világ szép! Az Élet szép!

- Te irányítasz mindent! :)

 

 

Ha átkapcsoljuk a fejünkben a 'zárt' kapcsolót a 'nyitottra', akkor teljesen másképpen érzünk mindent. S ha másképpen érzünk, másképpen teremtünk. 

 

 

A nyitottság közelebb hoz Önmagadhoz és másokhoz! Segít az elfogadásban - elsősorban: ÖNMAGAD ELFOGADÁSÁBAN! Ahogyan bent, úgy kint. A VILÁG TÜKÖR! Ahogyan bent érzel, úgy élsz kint, kívül: az van körülötted :) Minden a gondolati energiánk leképezése, anyagba sűrűsödése! :) A zárt elme elzár minden jótól. A nyitott nem! :) Ahogyan Neked is jól esik, ha megértnek, miért gondolod, hogy a másiknak nem esne jól? :)  

 

 

 

Az elme börtönén VAN KILINCS! Csak le kell nyomnod! Nyomd le! :)

 

 

NYISS! Tájékozódj! Dolgozz Önmagadon! 

 

 

Csodás ismeretek várnak a túloldalon! Rejtett titkokat fejthetsz meg ÖNmagadról! :) 

 

 

Találkozhatsz egy fantasztikus lénnyel, akit úgy hívnak: ÉN!!

 

 

Az egyedi ÉN (-ed)! A TE (!!!) SAJÁT ÉNED! :)

nem másé............ 

 

 

A SZABADBA LÉPHETSZ!

 

 

Szabadon!

 

 

médaheart

rápolti brigi

 

meda-onvalo.jpg

 

 

Igaz a mondás......"Cogito ergo sum" (René Descartes) 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.