Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: (MIT) SZERETNÉL?

 

Kevés az az állapot, amikor megkérdezzük Egymástól őszintén: mit szeretnél? S nem csak megkérdezzük, meg is értjük, majd segítünk az álmok megvalósításában. Az Emberek saját (vagy mások) akaratát, berögzült hiedelmeiket próbálják ráerőltetni a másikra, mert azt hiszik, hogy csak az (lehet) a jó. De! Sokan nem is tudják, hogy nem a saját gondolataikat közvetítik. Csak hallották valahol. Vagy "a nagyszülők is ezt vallották", tehát: "nekik is így kell cselekedniük". El sem gondolkodnak azon: lehetne máshogyan is. A gondolkodás: energia. A gondolkodás szabadságot ad. Tudattágító. Új élményeket és színeket varázsol. Lehet, hogy nem könnyű az önállóság, de szép.......  

 

 

Mit szeretnél? - kérdezem. Tudod? Mert sokszor nem is tudjuk. Csak sejtjük. De konkrétan, pontosan sem megfogalmazni, se leírni, nem tudjuk. S ha nem megy, nem is fog megvalósulni, anyagba formálódni. Mert nincs alap. Nincs tervrajz. Nincs forgatókönyv. "Nem kezdődhet el úgy egy filmforgatás, ha nincs könyv". A sémát létre kell hozni. Globálisan is. Mindig tudni kell: mit szeretnénk.    

 

 

Azt mondják, egy jó szülőpár nem csak "szimplán" anyja-apja gyermekének, hanem mentora is. A szülőknek észre kell(ene) venniük, hogy mihez ért a gyerek. Minden Ember EGYEDI Lény. EGYED. Ezért nem biztos, hogy "a negyedik generációnak is cukrásznak kell lennie".........lehet, sőt biztos, hogy nem mindenki cukrásznak született le a Földre, ugyanabban a Családban.....más Életfeladata van minden Embernek. Szóval a szülő mentor. Felismeri gyermeke tehetségét (mindenkinek van), s támogatja. Keresi a lehetőséget, hogyan tudna kiteljesedni. Hogyan érheti el Igazi Énjét, az Önvalót. Mert ez az igazi Boldogság. Ez az igaz(i) útravaló. Persze, ezt más Családtagjainkkal, vagy bárkivel megtehetjük, aki fontos. Ez az ÉRTŐ SZERETET. Amikor nem a saját akaratunkat erőltetjük rá a másikra, hanem hagyjuk, hogy Önmaga legyen. Az, aki. Az, ami. Aminek Született. Amiért ITT VAN. Erre hamar rá lehet jönni. Csak figyelni kell. S a probléma mindig ott van, hogy nem figyelünk ÉRTŐN a másikra.  

 

 

A Szeretet tehát értés. Megértés. Amikor mindenkit elfogadok. Magamat is. Nem akarom megmásítani a másikat. Nem is lehet. Nincs másik. Minden "Én". Értőn figyelek. Meg akarom ismerni. Akarom! S ezért mindent megteszek. Akkor is, ha sok időt és energiát igényel. De ez nem kérdés. Aki fontos, azért bármit megtesz az Ember. Szeretet = figyelem, megértés, törődés.

 

Te mit szeretnél? 

 

 

méda heart 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.