Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉDA: (I)GAZ(I)DAGSÁG

 

"A pénznek SEMMI KÖZE a gazdagsághoz."

 

Mától fordítunk egyet a kockán. NEM AZOK LESZNEK GAZDAGOK, akiknek pénzzel van teli a zsebük. GAZDAGOK azok, akiknek SZERETETTEL TELT A SZÍVÜK. A pénznek semmi köze a gazdagsághoz. Semmi, de semmi.

 

 

A pénz csak egy papír! Anyag. Nem látjátok? Anyag, amibe energiát teszünk. Mindenki ezekért a papírszeletekért hajt, dolgozik, küszködik, sír, bánt, veszekszik. Kapcsolatok mennek tönkre, Életek válnak semmisé ezért az anyagdarabért. Megéri? S ha holnap már nem lenne? Ha nem pénzért kellene fizetni a boltban? Mit mondanátok? Mi lenne akkor az érték? S mit csinálnának azok, akik eddig csak anyagot gyűjtöttek?

 

 

Az anyag nem marad meg. Nem örök. Nem is lehet birtokolni. Nincs olyan, hogy "enyém". Meddig az enyém valami, amíg oda nem adom? S ha nem? A szellemi értéket vihetjük tovább magunkkal. Az anyagot itt kell hagyni, bármennyire is fájdalmas tény ez sokaknak. Pedig így van. El kell engedni előbb vagy utóbb. Le kell faragni az egóból. Tudom, az egó nagyon szeret birtokolni. Nem enged! Nem ereszt! Mindent magáénak akar. Pedig az elengedést mindenkinek tanulnia kell. Ezért vagyunk itt. A Földön. 

 

 

Szóval a pénz. Még mindig itt tartunk. Még mindig ezt számoljuk. Kinek mennyi van? Ez az érdekes? Tényleg, ez a fontos? Miért nem egymás Szívében turkálunk? Miért nem azt nézzük, vesszük észre, ki mennyire EMBER? Képzeljétek, mindenkiben egy nagy kincsesláda van. Tele ajándékkal. Szellemi kincsekkel. Akkor miért nem vagyunk gazdagok? Szerintetek ez nem érték? Ha sok pénzünk volna, szerethetőbbek lennénk? Másként néznének ránk? Jobban elfogadnának, vagy sem? Mert ha sok pénzünk lenne, az is baj lenne? Miért így szemléljük egymást? Miért nem akarjuk LÁTNI AZ EMBEREK IGAZI VALÓJÁT?! 

 

 

 

Miért szégyenkezik az, kinek nincs? S miért gőgös az, akinek van? Ettől válunk valakikké? Ugye ezt Ti sem gondoljátok komolyan! Miért nem értékelik anyaggal is  - hogy is mondják itt a Földön?.....ja, igen: pénzzel.... ha valaki korrekt? Ha valaki Tiszta Szívű? Miért kell megalázkodnia azoknak, akinek nincs, azok előtt, akinek van, azért, mert elvették azoktól, akiknek lehetne........"Sok pénzem van: mások zsebében." Nem igaz, hogy szegények azok, akik kevés (effektív kevés) anyagi dologgal rendelkeznek. Ne higgyétek már el! 2016-ot írunk, s még mindig itt tartunk? Hány évnek kell még eltelnie, hogy kinyíljon a Szemünk?

 

 

 

Nem az a gazdag, aki harácsol. Az nem gazdag! Akinek több van, annak azért van TÖBB, hogy MÁSOKNAK IS LEGYEN. heart Ez a lényeg. Mert annyi, de annyi ÉHEZŐ EMBER VAN. S annyi, de annyi ÉLELMET DOBÁLNAK KI A SZEMÉTBE! Minek valakinek több autó, sok ház, millió dolog? Miért nem elég az EGY?! "Ha mindenkinek mindenből elég lenne EGY, biztosan jutna mindenkinek legalább EGY. Az az EGY!" 

 

 

méda heart

damai-logouj.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.