Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Méda: Egyetemes szeretet

2009.05.07

 

 

Tudjuk, mikor cselekszünk helytelenül, mégis néha rosszul bánunk másokkal, önmagunkkal. Miért? Mi lehet az oka? Mi visz bennünket arra, hogy bántsuk embertársainkat, hogy ne tiszteljük Önmagunkat? Ha később úgyis megbánjuk. "Vétkeznünk" kell ahhoz, hogy felismerjük a tényt, szeretetlenségben élünk?! Vétkeznünk kell azért, hogy tudjuk mi a helyes, s mi nem?

 

 

Azért „szenvedünk”, hogy közelebb kerüljünk a Jóhoz, Istenhez. Hogy gondolkodjunk. Másként érezzünk. Hogy egy hosszú, ám tanulságos folyamat részesei legyünk. Gondoljuk végig, mit miért, s főként kiért teszünk? Mi az igazi érték az Életben?

 

 

A szeretetlenség nyomorba dönt. Tudjuk. Ha egymás mellett vagyunk, a fájdalom is enyhül. Ha a szeretet velünk van, még a legrosszabb, legnehezebb időszakokat is át tudjuk vészelni. Dolgozunk, hajszoljuk az élet örömeit, (ki-ki bánatait), miközben elmennek szeretteink egymás mellett. Mellőlünk is. Mi fontosabb: az „anyai” vagy az "anyagi" biztonság? Miért harcolunk?

 

 

A SZERETET a legfontosabb emberi KINCS. Mindent TÁPLÁL. Minden belőle való. Te sem lennél nélküle. A világ sem. Nem lenne Anyád, Apád, házad, Hazád, s nem lennének Testvéreid sem. Virág sem nőne a patak partján, nem lenne élelem az asztalodon, ital a poharadban, sem madár az égen. Mert MINDEN SZERETETBŐL SZÜLETIK. Isten szülöttei vagyunk…..mindannyian. Az egymás iránti elfogadásé, a türelemé….....a Szeretet nem más, mint Isteni ajándék, megbecsülés, alázat.

 

 

Mindent kölcsönbe kaptunk. A ruháinkat, az autónkat, sőt még önmagunkat is. Mindent vissza kell szolgáltatnunk, ha eltávozunk. Ezek csupán eszközök. Talán unokáink egyszer élvezni fogják „anyagi javainkat”. De Minket, akik most itt ülnek a gondolatsor felett, minket talán jobban élveznének.......Társaságunkat, meséinket,  mosolyunkat, hajunk színét, a szemünk tükrét, az arcunkat. Nem a tárgyaink fontosak. Emlékeink szívünkben élnek, azokat kell átadnunk másoknak. Szebb ajándék. 

 

 

Egyszeri és megismételhetetlen minden földi lény, aki él. Nem jönnek vissza azok a percek, melyeket átéltünk. Nem jönnek vissza azok a pillanatok, melyekre úgy vágytunk. Jól kell eltölteni azt az időt, melyet kimértünk. Később bánni fogjuk, hogy: miért nem hívtuk fel Nagymamánkat, miért nem öleltük át többször Anyukánkat, miért nem foglalkoztunk többet Szeretteinkkel? Ne hagyjuk, hogy eltűnjenek az ÜNNEPEK. Hogy egyre kevesebb teríték legyen az asztalunkon, hogy évről-évre kevesebb ajándékot "csomagoljunk" Karácsonykor. Ne töltsük külön a napokat, figyeljünk oda jobban a másikra. Hiszen nincs szebb egy mosolynál, egy kedves emberi hangnál, az együtt töltött perceknél.

 

 

Te mire emlékszel vissza szívesen? Tudni fogod. Látni fogod mindazt, ami igazán fontos számodra.  

 

 

A SZERETET TÁPLÁLÉK. Ugyanannyit kell „fogyasztanunk” belőle, mint más életet adó finomságból. Mert a Szeretet ÉLETET AD. Ez az egyetlen olyan dolog a Földön, amire mindenki vágyakozik. Még a legridegebb, legkeményebb szívű emberek is azt remélik titkon, hogy egyszer náluk is vendég lesz: a SZERETET. Hogy később Ők adhassanak. Jót. Másoknak. Mindenkinek szüksége van a TISZTA és ŐSZINTE ELFOGADÁSRA, a megbocsátásra. Egy ölelés. Nem több. Semmi sem esik jól, a legfinomabb ételed, italod, vagy a kedvenc zenéd, játékod sem, ha nincsenek körülötted azok, akiket SZERETSZ.

 

 

Mindenki azért él itt, hogy jól, jót cselekedjen. Ez a dolgunk. Tanulnunk kell…....meg kell tanulnunk: SZERETNI. Több erő, s kitartás kell a JÓHOZ, a BECSÜLET megtartásához, mint a gonoszkodáshoz. Így tanulhatunk hibáinkból, így alakíthatjuk egymást EMBERRÉ. Ez az Élet értelme. Megérkeztünk.

 

 

Senki sem mondta, hogy könnyű lesz az út. De ez az Élet, ezt hívják ÉLETNEK. Amikor fel akarsz mászni a hegy tetejére, akkor is tudod, hogy fárasztó, nehéz lesz, mégis megteszed. Mert VAN CÉLOD, FELADATOD. Fel akarsz jutni a csúcsra, közben gyönyörködni a tájban, szívni a friss levegőt…....eszedbe sem jut, hogy eltévedhetsz. Az Élet is ilyen. Egy nagy, magas hegy, amire fel kell másznod, mert AKARTAD. Te akartál megszületni. S tudod, hogy miért? Mert DOLGOD van a FÖLDÖN. Nem más, csak EGY. Szeretni…........

 

 

…......és ekkor megszólalt a távoli harang. Igazából....... 

 

 

méda rb. 

 

2009 májusa, Tata 

 

 

 

 

 

Rápolti Brigitta (MÉDA): HÁLA

 

 

 

"ADJ HÁLÁT MINDEN LÉLEGZETVÉTELÉRT,

 

 

MINDEN FALAT ÉTELÉRT,

 
 
MINDEN KORTY ITALÉRT. 

 

 

ADJ HÁLÁT A MOSOLYÉRT, 

 

 

A SZERETETTELJES PERCEKÉRT, 

 

 

AZ ÖLELÉSÉRT, 

 

 

ISTEN SZERETETÉÉRT."

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.